nieuws

Facultatieve
Sponsors

Familie naar rechter voor crematieverklaring

21 januari 2020

De moeder en de broer van een man die in oktober 2018 is overleden hebben Stijl Uitvaartverzorging voor de rechter gedaagd. De familie eist dat de uitvaartondernemer een crematieverklaring stuurt. De familie twijfelt namelijk of de as van hun dierbare wel in de urn zit die ze hebben ontvangen.

De moeder en de broer besloten om geen uitvaartplechtigheid te houden. Ze namen afscheid in het ziekenhuis en vroegen Stijl Uitvaartverzorging om de crematie te regelen, dat meldt het AD. De uitvaartondernemer zegt dat de crematie heeft plaatsgevonden in een crematorium in Amsterdam. Maar de broer van de overledene heeft contact gehad met dat crematorium en daar werd hem verteld dat er op de betreffende dag geen crematie heeft plaatsgevonden.

Volgens de familie heeft de uitvaartondernemer verschillende keren beloofd om de crematieverklaring op te sturen. Maar zou deze niet zijn verstuurd. Eigenaar Dennis Friperson van Stijl Uitvaartverzorging zegt in het AD dat bij het bezorgen van de urn ook de crematieverklaring is afgeleverd. Hij zou later zelfs nog enkele malen een crematieverklaring hebben verzonden aan de nabestaanden.

Friperson vindt ook dat nabestaanden het recht hebben om te weten waar hun dierbare is gecremeerd. Daarom heeft hij de verklaring ook verstuurd naar de familie. Maar die zeggen geen crematieverklaring te hebben gekregen en zijn daarom naar de rechter gestapt. Maandag eisten ze tijdens een kort geding dat de verklaring binnen 48 uur wordt aangeleverd onder druk van een dwangsom van 10.000 euro. Friperson vertelt in het AD dat hij pas laat hoorde van het kort geding en dat hij er niet bij aanwezig kon zijn vanwege een uitvaart. Hij zegt de verklaring nu aangetekend te gaan versturen naar de advocaat van de nabestaanden.

De rechter moet nog uitspraak doen in deze zaak.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE