nieuws

Facultatieve
Sponsors

Familie uit Voorst mag begraven in eigen tuin

21 januari 2020

De gemeente Voorst heeft Jan Bouwmeester uit Wilp-Achterhoek toestemming gegeven om hem en zijn ouders te begraven in eigen grond. Bouwmeester woont zijn hele leven al op het landgoed dat sinds 1898 in het bezit is van zijn familie.

Drie jaar geleden gaf de moeder van Bouwmeester aan dat ze het liefst begraven wil worden op hun eigen landgoed. Daarop besloot Bouwmeester om de gemeente om toestemming te vragen, dat meldt de Stentor. De gemeente Voorst had nog geen regels op dit gebied en besloot om die eerst vast te stellen. Nu drie jaar later is de toestemming rond. De gemeente heeft vastgesteld dat er alleen in eigen grond begraven mag worden als het gaat om een landgoed. Daarnaast moet er op minimaal honderd meter van de buren worden begraven. Aan die voorwaarden kan Bouwmeester voldoen.

Bouwmeester vertelt in de Stentor dat de toestemming hoog tijd werd omdat zijn moeder inmiddels 96 jaar is. De familie wil de vader die is begraven op begraafplaats Duistervoorde in Twello laten herbegraven in hun eigen grond.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE