nieuws

Facultatieve
Sponsors

Alternatieven oplaten ballonnen bij uitvaart

6 januari 2020

Het oplaten van ballonnen tijdens uitvaarten kan eigenlijk niet meer in deze tijd dat iedereen weet wat voor schade de ballonnen aanrichten aan dieren en milieu. Er zijn gelukkig een aantal heel passende en goedkope alternatieven voor het oplaten van ballonnen.

Een alternatief kan zijn om bellen te blazen. Voor kinderen is dit een heel goed alternatief om bij het afscheid toch iets de lucht in te laten. Je kan er ook voor kiezen om op een open plek vliegers de lucht in te laten. Deze manier van herdenken is heel bekend geworden door de bekende hit De Vlieger van André Hazes.

Drones

Een heel modern alternatief voor het oplaten van ballonnen is een drone. Drones zijn al vanaf ongeveer 30 euro te koop en je hebt natuurlijk ook dure exemplaren die voorzien zijn van hele goede camera’s. Maar voor kinderen kan een goedkope drone al volstaan. Het is natuurlijk heel mooi voor kinderen om, wanneer de drone eenmaal door een volwassene op veilige hoogte is gebracht, even te mogen sturen.

Let wel op, er mag niet overal worden gevlogen met een drone. Dat mag onder andere niet in de buurt van vliegvelden en een militaire basis.

Op de website van het Kadaster staat een landkaart waarop is aangegeven in welke gebieden er wel of niet gevlogen mag worden met een drone

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE