nieuws

Facultatieve
Sponsors

Gemeente verwijdert per ongeluk grafsteen en urn

13 januari 2020

De gemeente Ridderkerk heeft onlangs een fout gemaakt toen het een grafsteen en een urn verwijderde. Het ging om het graf van de moeder van een vrouw uit Ridderkerk. Op het graf stond de urn met de as van haar overleden vader. Toen ze vorige week een bezoek bracht aan het graf waren de steen en de urn verdwenen. Het bleek te gaan om een pijnlijke vergissing van medewerkers van de begraafplaats.

Het is een opvallende fout want de moeder van de vrouw is pas in 2012 overleden. Toch heeft iemand de steen verwijderd, dat meldt Hart van Nederland. De steen is waarschijnlijk ook al vernietigd. In eerste instantie kreeg de gedupeerde dochter te horen dat de as van haar vader was uitgestrooid. Maar later werd haar verteld dat de as toch niet was uitgestrooid en dat ze het terug kan krijgen. Maar de vrouw vertrouwt het niet meer en wil nu dat de as wordt onderzocht.

Burgemeester Attema is erg geschrokken van de fout. Hij heeft zijn excuses al aangeboden en laat een diepgaand onderzoek instellen. Attema en de vrouw praten vandaag met elkaar op het stadhuis om te kijken wat er nu moet gebeuren.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE