nieuws

Facultatieve
Sponsors

Ferentes start nieuw dragerteam met studentes

24 mei 2016


Het landelijke dragerbedrijf Ferentes start vandaag met een nieuw damesteam. Het team bestaat uit studentes die dit werk naast hun studie doen. Na een aantal weken training zijn zij er nu klaar voor. Het team werkt vanuit Utrecht en is inzetbaar in heel Nederland!

‘Al vanaf het begin is het bijna een standaardvraag: ‘Hebben jullie ook vrouwelijke dragers?’’. Zegt Bram van der Laan (oprichter en directeur Ferentes) ‘Een aantal jaren geleden hebben we weleens rondgevraagd bij de studenten om te zien of er animo was onder de dames. Maar daar bleef het dan bij. Begin dit jaar hebben we besloten om het serieus op te gaan zetten. En dat is gelukt!’

Iets meer dan een maand geleden is de werving gestart en binnen twee weken was er een club van 16 dames compleet. In de laatste drie weken zijn de dames op locatie getraind en is de kleding aangemeten. Een aantal dames die al werkten als gastvrouw zullen de leiding gaan nemen over het team. Zij hebben al ruime ervaring met uitvaarten, met de verschillende locaties en uitvaartleiders. Vandaag werkt het team bij een eerste officiële uitvaart. Vanaf nu is het team dus volledig inzetbaar.


Waar de mannelijke dragers van Ferentes een klassieke draagstijl aanhouden, zal het damesteam het werk op een meer informele wijze uitvoeren. Om een indruk te geven van hun werkzaamheden is er een demonstratievideo gemaakt. Op http://www.ferentes.info/uitvaart-diensten/damesteam.htm vindt u een demonstratievideo en meer informatie over het damesteam.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >