nieuws

Facultatieve
Sponsors

Natuurrondleidingen en theater op begraafplaats

20 mei 2016


Op de eerste dag van de landelijke ‘Week van de Begraafplaats’, worden op zaterdag 28 mei op beide gemeentelijke begraafplaatsen in Amsterdam gratis natuurrondleidingen gehouden.

Op de eerste dag van de landelijke ‘Week van de Begraafplaats’, worden op zaterdag 28 mei op beide gemeentelijke begraafplaatsen in Amsterdam gratis natuurrondleidingen gehouden.

De Nieuwe Noorder, aan de Buikslotermeerdijk 83, wordt wel de verborgen tuin van stadsdeel Noord genoemd. De natuurlijk beheerde tuin trekt zelfs nestelende ijsvogels aan. Groenspecialist Marrit neemt bezoekers om 11.00 uur mee op een rondleiding langs de flora en fauna. Heel misschien laat de vos zich ook nog even zien. Na afloop is er koffie en thee voor de deelnemers en krijgen zij een natuurlijk presentje. Graag aanmelden via f.weidema@amsterdam.nl

Op de andere gemeentelijke begraafplaats, De Nieuwe Ooster aan de Kruislaan 126 in de Watergraafsmeer, zijn op zaterdag 28 mei om 11.00 uur twee rondleidingen. U kunt kiezen; de ene hovenier leidt u langs de inheemse beplanting van de ecologische oevers langs het bosprieel, met de andere tuinman dwaalt u van de zakdoekjesboom via het donkere paadje naar de ambtenarenboom. Met na afloop een kopje koffie of thee met lekkers en een klein, natuurlijk presentje. Aanmelden via c.van.der.elst@amsterdam.nl.


De natuur gedijt prima op begraafplaatsen. Foto: Edwin Butter / De Nieuwe Ooster

Broertje Dood

In de grote zaal van Museum Tot Zover, gelegen bij de hoofdingang van De Nieuwe Ooster, is van donderdag 26 tot en met zondag 29 mei de voorstelling ‘Broertje Dood’ opnieuw te zien. De makers Jan Groenteman en Kiki Jaski waren een maand te gast op de begraafplaats en spraken met medewerkers, uitvaartondernemers, bezoekers en nabestaanden. Groenteman schreef een requiem vol gloednieuwe levensliederen. De voorstelling maakt de rauwe kanten van het leven bespreekbaar op een liefdevolle en muzikale manier.

In februari was ‘Broertje Dood’ hier al te zien; alle voorstellingen waren snel uitverkocht. Het project is een samenwerking tussen theater Oostblok, Museum Tot Zover en De Nieuwe Ooster. Aanvang: 20.00 uur (behalve zondag 29 mei: 15.00 uur), entree 13 euro (korting voor studenten/Stadspas). Info: www.oostblok.nl.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE