nieuws

Facultatieve
Sponsors

Bijzondere uitvaartkist op Inspiratiedag Hillig Meer

20 mei 2016


Op de Inspiratiedag van natuurbegraafplaats Hillig Meer is zondag 29 mei een bijzondere uitvaartkist te zien. Een milieuvriendelijke kist waarin de overledene in foetushouding kan worden opgebaard.

De kist is ontworpen door interieurarchitect Suzan van der Schenk nadat bij haar een ongeneeslijke ziekte werd ontdekt. Ze wilde graag in dezelfde houding begraven worden waarin ze slaapt, maar dat kan niet in bestaande modellen. Suzan: “Het is een mooie gedachte dat je zo geboren uit de schoot van je moeder, ook begraven mag worden in de schoot van moeder aarde”.

Informatiemarkt

Informatiemarkt

De bijzondere kist is te zien op de informatiemarkt in de oude bomenlaan achter het ontvangsthuis van de natuurbegraafplaats. Op de inspiratiedag presenteren verschillende organisaties op het gebied van natuurlijk begraven zich. Zo zijn er natuurvriendelijke uitvaartmanden en lijkwades te zien. Op de informatiemarkt staat ook een fotograaf. Het komt namelijk steeds vaker voor dat nabestaanden een uitvaart willen laten vastleggen op foto of video. Bovendien staan er verschillende stands over rouw- en verliesverwerking.

Onderduikershol en roofvogels

Er is voldoende te beleven voor liefhebbers van natuurhistorie en andere geïnteresseerden. Een replica van een eeuwenoud tempeltje wordt opgesteld en er zijn archeologische vondsten uit het gebied.

Grondlegger van het natuurgebied Dolf van der Weij organiseert excursies naar het onderduikershol. Acht mannen brachten hier een groot deel van de Tweede Wereldoorlog door in een zelf gegraven hol in het bos.

Er is uiteraard ook aandacht voor de natuur van landgoed Heidehof waarop de natuurbegraafplaats ligt. Imker Harm Veenhuis verzorgt een demonstratie van zijn bijen en tijdens een natuurwandeling kunt u getuige zijn van het ringen van buizerds of haviken.

Natuurbegraven

Eeuwigdurende grafrust in een prachtig natuurgebied. Het spreekt veel mensen aan. Bezoekers van de inspiratiedag nemen niet alleen een kijkje bij biologisch afbreekbare urnen of ambachtelijke kisten van de bomen op het landgoed. Natuurlijk wordt de natuurbegraafplaats zelf ook bezocht. Hiervoor wordt er elk uur een rondleiding verzorgd.

De Inspiratiedag op Natuurbegraafplaats Hillig Meer is op zondag 29 mei van 11:00 tot 17:00 uur te bezoeken.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE