nieuws

Facultatieve
Sponsors

Het vlinderkindcafé. Een ontmoetingscafé voor ouders van een overleden kind.

9 mei 2016

De Goudse Nathalie van Stijn organiseert dinsdagmiddag 7 juni het eerste Vlinderkindcafé. Een plek waar ouders van overleden kinderen elkaar kunnen ontmoeten. Digitaal contacten leggen is mogelijk, maar elkaar ontmoeten blijft natuurlijk zoveel mooier en betekenisvoller.

Tijdens het bloggen van de afgelopen jaren kwam ik met steeds meer moeders van overleden kinderen in contact. Zogezegd “onzichtbare moeders”. Bij het ontmoeten van één zo’n moeder raakten we niet uitgepraat.

Nieuwe moeders kunnen elkaar ontmoeten tijdens een mamacafé, daarnaast zijn er nog veel meer plekken waar zij elkaar tegenkomen. Ik vind dat er ook een plek moet zijn waar ouders die een kindje hebben verloren elkaar kunnen ontmoeten. De nadruk ligt niet op de rouw, maar vooral op de manier hoe jij je overleden kindje voort laat leven. Het thema is; Groot geluk en Groot verdriet.
Wij (vrijwilligers en mede bloggers Debbie, Kelly en ik) hebben het doel twee tot drie keer per jaar een Vlinderkindcafé organiseren. Hier kan men ervaringen en verhalen delen over hun overleden kindje(s). Want ondanks dat onze kinderen veel te kort bij ons zijn geweest, en vaak zelfs na de geboorte niet hebben geleefd, toch hebben wij elkaar genoeg te vertellen. Van situaties die je moeilijk blijft vinden tot momenten waar je nu echt van kan genieten.

Restaurant de Kleischuur stelt hun prachtige locatie ter beschikking voor het eerste Vlinderkindcafé. Ellemijn Veldhuizen van Zanten (actrice en columniste) verloor drie kindjes en zal als gastspreker komen. Zangeres Anja Dalhuisen verloor haar zoontje en zal een gastoptreden verzorgen. Ook volgt er een workshop van Jentle, van Woordkunsten, over hoe je schrijven kunt gebruiken bij de verwerking. Zij komen vrijwillig deze bijdrage leveren. Aan het einde van de middag ga je naar huis met een, door gedoneerde spullen, leuk gevulde giftbag. Dit alles doen wij dan ook non-profit, De kosten bedragen €20,-. In ruil daarvoor krijg je ook nog de hele middag drinken en een heerlijk stukje taart.

Meer informatie of aanmelden kan via:

http://mylifeblogs.nl/vlinderkindcafe/
https://www.facebook.com/vlinderkindcafe/
https://twitter.com/NathalievStijn
https://www.linkedin.com/profile/view?id=140124024

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >