nieuws

Facultatieve
Sponsors

Avondwandeling en gedichten in Gedenkpark Moscowa

20 mei 2016


In het kader van de landelijke Week van de Begraafplaats organiseert Begraafplaats & Crematorium Moscowa (Waterbergseweg 18, Arnhem) op 29 mei vanaf 19.00 uur een avondwandeling.

Deskundige gidsen begeleiden de deelnemers over het historische deel van de begraafplaats. Startpunt van de wandeling is Theehuis Moscowa. Daarnaast worden in het Theehuis op 5 juni gedichten voorgedragen. Iedereen is van harte welkom.

Unieke geschiedenis

Het uitgestrekte gedenkpark herbergt talloze bijzondere monumenten. “Achter veel van de oudere monumenten zit een verhaal”, vertelt André Kruijmer, locatiemanager van Moscowa en tevens gids van de wandeling. “Vaak zijn de verhalen ook echt tekenend voor de tijd, zoals het verhaal van een verzetsstrijder tijdens de tweede wereldoorlog, of dat van de hiërarchie van de priestergraven rondom het grote kruis. En wat niet veel mensen weten, is dat ook de natuur al ruim 100 jaar met de begraafplaats meegroeit. Zo zijn er bepaalde karakteristieke mossen die de eigenlijk heel veel zeggen over de historie van het park. Het wordt een mooie ontdekkingstocht!”


Gedichten in het Theehuis

Naast de wandeling organiseert Moscowa in de Week van de Begraafplaats op 5 juni ook een bijzondere middag in Theehuis Moscowa. Van 14.00 tot 16.00 uur draagt de Arnhemse dichteres Maria Hilligehekken op persoonlijke en geheel eigen wijze gedichten voor. Ook hier is iedereen welkom.

Week van de Begraafplaats

De landelijke Week van de Begraafplaats wordt van 28 mei t/m 5 juni voor het derde jaar georganiseerd op initiatief van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) en de Association of Significant Cemeteries in Europe (ASCE). Volgens de ASCE zijn begraafplaatsen belangrijk als cultureel erfgoed. Moscowa is dan ook trots om bij de mooiste begraafplaatsen van Europa te horen. Naast Moscowa zijn andere leden onder andere Westerveld in Driehuis, Père Lachaise in Parijs, Montjuic in Barcelona en Cimitero del Verano in Rome.

‘De Facultatieve Groep’

Begraafplaats & Crematorium Moscowa maakt deel uit van ’de Facultatieve Groep’. De kernactiviteiten van de Groep (sinds 1874) zijn dienstverlening en techniek. Met activiteiten over de hele wereld en eigen vestigingen in tien landen is 'de Facultatieve Groep' op tal van terreinen actief. Sinds 1913 exploiteert de Groep diverse crematoria en begraafplaatsen. Het motto van de Groep is ‘Eenheid in verscheidenheid’. Optimale sámenwerking met onze opdrachtgevers en als pártners streven naar de hoogste kwaliteit. Dát is waar 'de Facultatieve Groep' voor staat!

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >