nieuws

Facultatieve
Sponsors

Start verbouwingswerkzaamheden crematorium Rhijnhof in Leiden

31 mei 2016

In juli start coöperatie DELA de verbouwingswerkzaamheden in het crematorium Rhijnhof aan de Laan te Rhijnhof 4 in Leiden. Het crematorium ondergaat de komende maanden een grote metamorfose; het hele interieur krijgt een eigentijdse uitstraling en het gebouw wordt uitgebreid met een uitvaartcentrum met twee rouwkamers en een verzorgingsruimte. Ook komt er een extra aula en koffiekamer bij, evenals een tweede crematieoven. In februari volgend jaar opent het vernieuwde crematorium met uitvaartcentrum haar deuren.

Meer kwaliteit voor bezoekers en medewerkers

‘We verbouwen het crematorium om zo de kwaliteit te verbeteren voor bezoekers en medewerkers. Het gaat dus niet om capaciteitsuitbreiding’, stelt locatiemanager Rob Mewe. ‘Het huidige crematorium voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd en had zeker niet de uitstraling die we bij DELA willen. Het interieur krijgt een nieuw en kleurrijk jasje en we breiden onze dienstverlening in Leiden uit met een eigen uitvaartcentrum. Daarnaast komt er een verzorgingsruimte en twee rouwkamers, waarvan één 24-uurs kamer. Nabestaanden kunnen in deze speciale huiselijke kamer op ieder moment van de dag bij hun overleden dierbare zijn. ’Naast de huidige aula komt er een tweede aula met 150 zitplaatsen. De tweede crematieoven komt er niet om meer crematies te houden, maar om het huidige aantal beter te kunnen verdelen. Tot slot komt er een derde koffiekamer voor condoleances. ‘Nabestaanden krijgen nu nog meer mogelijkheden om een datum en tijdstip naar wens te kiezen voor het afscheid van hun dierbare. Ook de aula- en koffietijden worden van ieder drie kwartier uitgebreid naar twee keer een uur. Zonder kostenverhoging. ’

Holiday Inn

Tijdens de werkzaamheden blijft het crematoriumgedeelte in gebruik. Voor de afscheidsdiensten en condoleances kunnen nabestaanden terecht in een ruimte in het naastgelegen Holiday Inn. De ruimte wordt passend ingericht en heeft een eigen ingang en voorzieningen.

Over coöperatie DELA

Zo’n 150 vestigingen, 2.400 medewerkers, bijna 42.000 uitvaarten per jaar en 3,7 miljoen verzekerden maken de coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al bijna 80 jaar tegen een eerlijke prijs met begrafenis, crematie, repatriëring, nabestaandenzorg en financiële diensten op deze terreinen. Het is de ambitie van coöperatie DELA dat haar leden en hun nabestaanden de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA is een 'Great Place to Work', heeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren, het Keurmerk Uitvaartzorg, het keurmerk Privacy Waarborg en is lid van MVO Nederland.

Uitvaart-Leiden

Voor meer informatie over een crematie of begrafenis in Leiden, kijk op Uitvaart-Leiden.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >