nieuws

Facultatieve
Sponsors

Algemeen Belang ondersteunt Het Groninger Landschap met “dood en levend hout”

13 mei 2016


Algemeen Belang, uitvaartverzorger en –verzekeraar uit Groningen, heeft Stichting Het Groninger Landschap ondersteund met een gift van €5.000. De gift is besteed aan toepasselijke projecten, namelijk het aanplanten van nieuwe laanbomen bij de Ennemaborgh en het doodhout project in het Nanninga’s Bosch.

Eén van de pronkstukken van Het Groninger Landschap is de Ennemaborgh in Midwolda. De borg stamt uit de veertiende eeuw en is in de achttiende eeuw ingrijpend verbouwd. Het voorste deel van het landgoed is een park, verder naar achteren ligt het natuurbos. Op het park waren een aantal laanbomen aan vervanging toe, dankzij de gift van Algemeen Belang was het mogelijk om nieuwe bomen aan te planten.

In het Nanninga’s Bosch, wat ooit een productiebos was, is de gift besteed aan het doodhout project. Door op sommige plekken bomen te kappen en dode bomen te laten staan wordt aan vlinders, insecten en andere planten de ruimte gegeven. Door dit beheer wordt het bos gevarieerder voor planten en dieren. Hier profiteert onder andere de bosuil van. Dit jaar zijn er drie jonge uilskuikens uit het ei gekropen in het Nanninga’s Bosch. Samen met enkele medewerkers van Algemeen Belang zijn deze uilskuikens afgelopen week geringd.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >