nieuws

Facultatieve
Sponsors

Oldenzaal krijgt crematorium en multifunctioneel uitvaartcentrum

20 mei 2016

Oldenzaal krijgt een eigen crematorium. Het college van B&W van Oldenzaal heeft ingestemd met de realisering hiervan. Het nieuwe crematorium wordt gebouwd achter op de begraafplaats aan de Schipleidelaan conform het geldende bestemmingsplan.

Burgemeester Theo Schouten van Oldenzaal, directeur Peter Molema (Crematoria Twente) en directeur Ruud Frische (coöperatie DELA Uitvaartverzorging) hebben vrijdag 20 mei de benodigde overeenkomsten ondertekend op het stadhuis van Oldenzaal. Crematoria Twente BV realiseert een crematorium achter op de begraafplaats. Coöperatie Dela richt zich op de verbouw van het huidige uitvaartcentrum In Pace Dela aan de Schipleidelaan. Dit wordt een multifunctioneel uitvaartcentrum met een eigentijdse uitstraling. De verbouwwerkzaamheden hiervoor starten binnenkort.

Verwachte start bouw in 2017

Na het verlenen van de omgevingsvergunning, zal de bouw van het nieuwe crematorium in 2017 kunnen starten. Het crematorium kan naar verwachting begin 2018 in gebruik worden genomen en zal beschikken over ruime parkeergelegenheid. In het bestemmingsplan is hierin voorzien. Speciaal voor omwonenden komt er nog een informatiebijeenkomst, de precieze datum hiervoor is nog niet bekend.

Afscheid in eigen omgeving

De gemeente Oldenzaal is gedurende het hele proces betrokken geweest bij de planvorming met als belangrijkste inzet de komst van een crematorium in Oldenzaal voor de inwoners van Oldenzaal en Noord-Oost Twente. De realisatie hiervan is een passend antwoord op de vraag van nabestaanden om op persoonlijke wijze, in een kleinschalige, herkenbare omgeving afscheid te kunnen nemen van hun dierbaren.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE