nieuws

Facultatieve
Sponsors

Opening vernieuwd uitvaartcentrum Bladel met nieuwe aula

9 mei 2016

‘Kleurrijk, warm, huiselijk, het leven vierend.’ Allemaal woorden die precies het gevoel weergeven als je het vernieuwde uitvaartcentrum betreedt van Van den Berk & Loonen uitvaartzorg in Bladel. Eigenaar Arie van den Berk (47) is zichtbaar trots op het resultaat. En trots mag hij zijn. Met prachtige kleurstellingen en een bijzonder interieur die je thuis laat komen in de donkerste dagen van uw leven. Precies passend om het leven van de overledene te vieren.

Afscheid nemen op een nieuwe manier omdat Arie en zijn team een nieuwe wijze van afscheid nemen introduceert die hij zelf heeft bedacht. De overledene staat letterlijk centraal tijdens de afscheidsdienst die gehouden kan worden in de aula, die plaats biedt aan ongeveer 250 personen.

‘Juist op de moeilijkste momenten in iemands leven zó dichtbij mogen komen, is iets wat mij keer op keer nog raakt. Het voelt als bijzonder en zo is ons vak ook. We moeten ons dat vooral blijven realiseren en wij willen dit ook tot uiting laten komen in onze aula. Wij regelen veelal de uitvaart bij mensen thuis maar willen met ons nieuwe concept de nabestaanden vooral ook laten ervaren dat ze bij ons welkom en ‘thuis’ mogen komen. We hopen hiermee vooral de nabestaanden te laten ervaren dat ze zich niet alleen en een beetje thuis voelen als ze afscheid nemen van hun dierbare overledene.

Geslaagd? Arie is hierin meer dan geslaagd. Een prachtige aula met een huiselijke sfeer waarbij de routing van ontvangst tot afscheid nauwgezet is uitgekiend en tot op ieder detail juist is. Ook helemaal klaar voor de toekomst door gebruik te maken van een geavanceerd camerasysteem waarbij wereldwijd de uitvaartdienst live kan worden gevolgd. Er is zeker niet bezuinigd. ‘We staan voor een bepaalde kwaliteit en daar willen we niet aan tornen’ aldus Arie. Het camerasysteem wordt bijvoorbeeld ook door de professionals gebruikt zoals het Circustheater in Scheveningen. ‘We kunnen het maar één keer goed doen en dat realiseren wij ons iedere keer opnieuw. Om dat te blijven vasthouden, kun je alleen maar zorgen dat je kwaliteit in huis hebt. ’Qua team weet ik zeker dat we dat hebben, en dat hebben we bij de verbouwing en de aanbouw van onze nieuwe aula ook tot uiting willen brengen.’

Sinds de verbouwing beschikt het uitvaartcentrum voortaan over twee 24-uurskamers en een zogenaamde wisselkamer. Families kunnen 24 uur per dag naar hun overledene, waardoor toch een thuis kan worden gecreëerd als het opbaren thuis –om wat voor reden dan ook- niet gerealiseerd kan worden. Alles is op elkaar afgestemd. Van de kleuren van de tissues-box tot de gordijnen. Van de lampen tot de handdoekjes op de toiletten; alles klopt. Overal is over nagedacht. Er is een eenheid ontstaan en dat merk je aan alles.

‘We hebben nu enkele weken de aula in gebruik en de reacties zijn louter positief. Laatst verontschuldigde zich een gast dat hij wat langer in de koffiekamer bleef zitten maar hij wist ook de reden; “het is dat we hier zijn omdat we verdrietig zijn maar het is jullie vooral gelukt om gezelligheid te voelen.” Een mooi compliment en precies treffend wat we hebben willen bereiken.’

Na de uitvaartdienst is het mogelijk om diverse consumpties te nuttigen. Van losse broodjes tot samengestelde arrangementen, vrijwel alles is mogelijk. Grote blikvangers zijn wel de lampjes boven de banken in de koffieruimte en bar. In diverse kleuren en diverse modellen, stuk voor stuk tijdloos en toch modern. Een grote aanwinst en onovertrefbaar voor de Kempen, zo kunnen we het vernieuwde uitvaartcentrum met aula typeren.

Aanstaande zaterdag 14 en zondag 15 mei is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen tussen 11.00 en 16.00 uur. Arie en zijn team staan klaar om alle gasten te begroeten en uitgebreid uitleg te geven over de cirkel van het leven die in zijn aula tot voltooiing komt. Hij heeft het letterlijk weten te vangen in zijn ontwerp en de manier waarop hij de overledene hierin een rol geeft bij het laatste afscheid. Een heel bijzonder gevoel bekruipt je en dat geeft absoluut steun. Ervaar het vooral zelf als Arie hierover vol passie uitleg geeft. ‘Zeker’ beaamt Arie maar tevens benadrukt hij dat het ‘te allen tijde de nabestaanden zijn die bepalen of ze gebruik willen maken van deze faciliteit. ‘

Het uitvaartcentrum is gelegen aan de Rondweg 26 in Bladel. Telefonisch is Van den Berk & Loonen uitvaartzorg dag en nacht bereikbaar op nummer 0497-383193. Op de website www.berkenloonen.nl/ is een eerste impressie zichtbaar en geeft een goede sfeer weer waar deze persoonlijke uitvaartverzorger voor staat: warm, dichtbij en inderdaad: Alle ruimte voor troost!

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >