nieuws

Facultatieve
Sponsors

Yarden Groningen biedt onbeperkt ruimte voor afscheid

9 mei 2016

Yarden Groningen biedt nabestaanden onbeperkt tijd en ruimte om afscheid te nemen. Een uitvaart zónder eindtijd biedt rust en voorkomt dat de uitvaartceremonie te vroeg wordt afgerond. Op deze manier kunnen persoonlijke afscheidswensen, van zowel nabestaanden als overledene, beter worden vervuld. En dat is belangrijk, want een goed afscheid helpt mensen verder.

Tijdloos
Suzanne Veenstra-Riegen, locatiemanager: ‘In elk crematorium is het gebruikelijk vooraf tijd te bespreken in een vooraf gereserveerde ruimte, waar de uitvaart gehouden gaat worden. Wanneer op de dag zelf blijkt dat er meer tijd is gewenst, kan dat niet altijd vanwege een volgende plechtigheid. Terwijl men juist in een periode van afscheid nemen behoefte heeft aan tijd en ruimte. In alle rust, op een persoonlijke manier, passend bij de overledene.’

Ruimte voor afscheid en herinneren
‘Yarden probeert al jaren om nabestaanden zoveel mogelijk tegemoet te komen in hun wensen qua tijd en ruimte. In de praktijk merken we echter dat mensen het lastig vinden om voorafgaand aan de uitvaart in te schatten hoeveel tijd het afscheid vraagt. Hierdoor moet soms eerder afscheid worden genomen dan gewenst van de overledene. En dat is jammer, want uit ervaring weten wij dat een goed afscheid je verder helpt. Ook hebben familieleden en vrienden soms meer tijd nodig om alle mooie herinneringen met elkaar te delen. Vanuit praktisch oogpunt is het logisch dat er vooraf afspraken worden gemaakt. Het is alleen zonde als men achteraf liever meer tijd had genomen. Onze medewerkers zien dit met pijn in het hart gebeuren. Daarom bieden wij een plechtigheid aan zónder tijdsbeperking’, aldus Veenstra-Riegen.

Onbeperkt
Veenstra-Riegen: ‘De uitvaartverzorger spreekt met de nabestaanden een datum en tijdstip af waarop de uitvaart plaats vindt. In ons monumentale pand, voorzien van alle faciliteiten, wordt een ruimte vrijgemaakt, exclusief voor dit ene afscheid. Hiervan kunnen nabestaanden gebruik maken tegen een vast tarief, zolang zij dit nodig achten. Indien gewenst, kunnen zij een beroep doen op onze professionele begeleiding. Pas als de plechtigheid goed is afgerond, wordt de crematie voltrokken.’

Over Yarden
Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE