nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaartorganisatie Yarden opent deuren op Moederdag

2 mei 2016

Uitvaartorganisatie Yarden opent op Moederdag (zondag 8 mei) de deuren van al haar crematoria. Hiermee biedt Yarden nabestaanden de mogelijkheid om hun dierbaren te herinneren. Uit de Afscheidsmonitor van Yarden blijkt dat ruim een kwart van de Nederlanders hun dierbaren op speciale dagen herinnert. Na de verjaardag en sterfdag is Moederdag de belangrijkste dag hiervoor.

Ron Bavelaar, Directievoorzitter van Yarden: ‘Het verlies van een dierbare heeft een enorme impact op je leven, zeker wanneer het je (groot)moeder betreft. Juist op dagen als Moederdag is het gemis vaak extra groot. Door regelmatig het afscheid te herinneren en je dierbare te herdenken zien we dat nabestaanden beter kunnen omgaan met het verlies en met hun verdriet. En dat is belangrijk, want een goed afscheid helpt je verder. Daarom nodigen wij op Moederdag nabestaanden uit om in onze crematoria een herinneringsbijeenkomst bij te wonen.’

Moederdag

Uit de Afscheidsmonitor blijkt dat Nederlanders hun dierbare voornamelijk herinneren door af en toe aan diegene te denken (70%), d.m.v. een foto van de overledene (50%) of door diegene op een speciale dag te herinneren (27%). Hierbij zijn de verjaardag (70%), de sterfdag (57%) en Vader- en Moederdag (25%) de meest ‘favoriete’ dagen. Daarom opent Yarden juist op Moederdag de deuren van haar uitvaartlocaties in het hele land.

Herinneringsbijeenkomsten

Yarden organiseert vier keer per jaar vrij toegankelijke herinneringsbijeenkomsten; op Valentijnsdag, Vader- en Moederdag en rond Allerzielen. Tijdens deze bijeenkomsten wordt bezoekers de gelegenheid geboden om stil te staan bij het verlies van een dierbare. Aanstaande zondag 8 mei openen verschillende locaties in het land de deuren voor een bijzondere herinneringsbijeenkomst. Op deze herinneringsbijeenkomst is uiteraard iedereen meer dan welkom. Kijk voor meer informatie over de uitvaartlocaties die hun deuren openen op: www.yarden.nl/herinneringsbijeenkomst

Over Yarden

Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE