nieuws

Facultatieve
Sponsors

Kunst & natuur centraal tijdens Westerveld Fair op 5 juni

27 mei 2016


Als afsluiting van de landelijke Week van de Begraafplaats organiseert Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg 2-6, Driehuis) op zondag 5 juni van 10.30 tot 16.00 uur de ‘Westerveld Fair’. De Fair - met als thema Kunst & Natuur - is vrij toegankelijk, iedereen is welkom.

Behalve het gevarieerde aanbod aan exposanten, met producten en diensten op het gebied van kunst, ambacht en natuur, worden ook bijzondere toneelstukken opgevoerd. Er is een buitenaula waar bezoekers kunnen kijken naar bekende historische personen die in het gedenkpark hun laatste rustplaats vonden. Zo komt Anthony Fokker voorbij, net als schrijver Multatuli en Aletta Jacobs – de eerste vrouwelijke student en arts van Nederland. Ook is er livemuziek en zijn er demonstraties van onder andere een valkenier.

Gemoedelijk gedenkpark

“Westerveld is in de eerste plaats natuurlijk een gedenkpark”, vertelt Carla Bosua, directeur van Westerveld. “Maar het park is ook zó mooi en herbergt zoveel natuur en cultuur. Met het organiseren van een Fair willen we iedereen op een laagdrempelige manier met Westerveld laten kennismaken. Uiteraard is er ook eten en drinken te verkrijgen in ons paviljoen, waar bezoekers kunnen genieten van lokale lekkernijen. Iedereen is welkom!”

Week van de Begraafplaats

De landelijke Week van de Begraafplaats wordt van 28 mei t/m 5 juni georganiseerd op initiatief van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) en de Association of Significant Cemeteries in Europe (ASCE). Volgens de ASCE zijn begraafplaatsen belangrijk als cultureel erfgoed.

‘De Facultatieve Groep’

Begraafplaats & Crematorium Westerveld maakt deel uit van ’de Facultatieve Groep’. De kernactiviteiten van de Groep (sinds 1874) zijn dienstverlening en techniek. Met activiteiten over de hele wereld en eigen vestigingen in tien landen is 'de Facultatieve Groep' op tal van terreinen actief. Sinds 1913 exploiteert de Groep diverse crematoria en begraafplaatsen. Het motto van de Groep is ‘Eenheid in verscheidenheid’. Optimale sámenwerking met onze opdrachtgevers en als pártners streven naar de hoogste kwaliteit. Dát is waar 'de Facultatieve Groep' voor staat!

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >