nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nationale Orgeldag

Concert op onzichtbare orgel Zorgvlied

9 september 2011

Zaterdag 10 september, Nationale Orgeldag, bespeelt organist Rolf Wolfensberger vanaf 11.30 uur het onzichtbaar opgestelde Bouman- orgel in de aula van Zorgvlied. Elk uur bespeelt hij het bijzondere orgel in een sessie van 20 minuten. Daarnaast geeft hij uitleg over het orgel en de muziekstukken. Het orgel is sinds halverwege 1956 in gebruik en wordt nog bijna dagelijks bespeeld bij begraafdiensten.

Zaterdag 10 september, Nationale Orgeldag, bespeelt organist Rolf Wolfensberger vanaf 11.30 uur het onzichtbaar opgestelde Bouman-orgel in de aula van Zorgvlied. Elk uur bespeelt hij het bijzondere orgel in een sessie van 20 minuten. Daarnaast geeft hij uitleg over het orgel en de muziekstukken. Het orgel is sinds halverwege 1956 in gebruik en wordt nog bijna dagelijks bespeeld bij begraafdiensten.

Uit onderzoek blijkt dat halverwege de jaren 50 van de vorige eeuw de toenmalige directeur C.P. Broerse van Zorgvlied ontevreden was over de kwaliteit van het orgel. Hij verzocht B & W van Amstelveen het bestaande orgel te mogen vervangen. Dit zorgde ervoor dat begin 1956 een krediet werd verleend van f 25.500,-- voor de aanschaf van een nieuw orgel bij Fa. Verschueren van de omstreden orgeladviseur Mr. Arie Bouman .

Het orgel is niet waar te nemen vanuit de aula. Het vakblad “De Orgelvriend” heeft in haar editie van juni 2011 het orgel tot in detail beschreven. Hieruit blijkt de unieke waarde van het onzichtbare opgestelde pijporgel in de aula van Zorgvlied.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >