nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuw crematorium Sneek open voor rondleidingen

1 september 2011

Na maanden van inspanning begint het nieuwe uitvaartcentrum en crematorium in Sneek serieus vorm te krijgen. Alle ruimtes zijn inmiddels afgescheiden door metselwerk met een karakteristieke steen, waardoor de indeling van de toekomstige situatie weinig aan de verbeelding overlaat.

De vloeren zijn grotendeels afgewerkt en worden overkoepeld door de prachtige skeletbouw van ongeschaafd eiken. De juiste ingrediƫnten om alvast een kijkje te nemen in het nieuwe Uitvaartcentrum & Crematorium Sneek, gelegen aan de Stadsrondweg Noord. Het centrum nodigt iedereen dan ook van harte uit om vanaf 13 september een gratis rondleiding bij te wonen.

Vooralsnog zijn er drie data beschikbaar gesteld voor rondleidingen, maar bij grote belangstelling zullen er meer rondleidingen worden aangeboden. De rondleidingen zullen begeleid worden door Alex en Bas de Boer, die omwonenden en belangstellenden graag in een vroegtijdig stadium wil betrekken bij de realisatie van het crematorium. Opgave voor een rondleiding kan op de website www.uitvaartcentrumsneek.nl.

De bouw van dit grootse project ligt op schema, dus de gewenste opening in december lijkt realistisch. Net voor de bouwvak zijn de meeste vloeren afgewerkt, zodat ze rustig enkele weken hebben kunnen drogen. Het metselwerk is zowel aan de buitenkant als binnenin grotendeels voltooid. De plaatsing van de oven zal half september plaatsvinden. Volgens de aannemer, Bouwbedrijf van der Meer uit Sneek, zijn rondleidingen over de bouwplaats in dit stadium uniek en zijn ze zeer zeker bereid hieraan mee te werken.

Binnenkort zal er worden gestart met het aanleggen van de urnentuin, dat een parkachtig karakter zal krijgen, met wandelpaden en waterpartijen. In de tussentijd wordt er ook volop gewerkt aan de inrichting van het pand. De traditionele, in veel gevallen sfeerloze, koffiekamer zal de naam en het uiterlijk krijgen van een grand cafe, waarin een grote familie-/stamtafel centraal staat, omgeven door verschillende eigentijdse zit- en stahoeken.

De rondleidingen worden gehouden op:

  • Dinsdag 13 september, van 19.00 tot 20.30 uur.
  • Zaterdag 17 september, van 14.00 tot 15.30 uur.
  • Dinsdag 20 september, van 19.00 tot 20.30 uur

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >