nieuws

Facultatieve
Sponsors

Gemeente akkoord met aanleg Begraafplaats Zuiderdracht

13 september 2011

De gemeentes Drechterland en Hoorn hebben een akkoord bereikt over de aanleg van een nieuwe begraafplaats op de grens van Hoorn en Oosterblokker, dat meldt het Noordhollands Dagblad. Onder de voorwaarde dat er geen aula of crematorium wordt gebouwd is Drechterland akkoord gegaan met de grenswijziging die nodig is om de begraafplaats te realiseren.

Het Noordhollands Dagblad meldt dat er geen garantie is dat de ontvangstruimte op de begraafplaats over een paar jaar alsnog een uitvaartcentrum wordt. Want na de grenswijziging kunnen eventuele veranderingen op de begraafplaats niet meer worden tegengehouden door Drechterland. Wethouder Agenaar van Drechterland zegt te vertrouwen op ‘een harde afspraak met een goede buur’. Een collega van de gemeente Hoorn onderschrijft de boodschap van Agenaar.

De Drechterlandse politiek heeft geen moeite met de realisatie van een nieuwe begraafplaats. Maar helemaal vertrouwen op de buurman doen ze niet. Ze hebben toch wat argwaan dat er na de grenswijziging gemorreld gaat worden aan de voorwaarden die nu op papier staan.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn