nieuws

Facultatieve
Sponsors

Laatste fase uitbreiding begraafplaats IJhorst

13 september 2011

Sinds afgelopen maandag zijn de uitbreidingswerkzaamheden op de algemene begraafplaats aan de Kerkweg weer hervat, dat meldt de Stentor. Naast de uitbreiding van het aantal graven wordt er ook een urnentuin gerealiseerd.

Vorig jaar september is de grond opgehoogd. Voordat de grond verder bewerkt kon worden moest de nieuwe grond eerst twaalf maanden inklinken. Er worden nu leidingen en funderingen aangelegd en er wordt gras gezaaid. Het af- en aanrijdend vrachtverkeer kan voor de nodige overlast gaan zorgen de komende maanden. Plechtigheden op de begraafplaats kunnen wel gewoon door gaan.

In totaal wordt er ruimte gemaakt voor 300 graven voor volwassenen, 60 voor kinderen en er komt ruimte voor urnen. De gemeente Staphorst heeft 360.00 euro uitgetrokken voor de uitbreiding. De gemeenteraad ging vorig jaar akkoord met de plannen, daarbij stipte de SGP wel aan dat ze tegen de komst van de urnentuin is. Vanuit de christelijke overtuiging van de SGP kunnen zij niet instemmen met crematie en dus ook niet met de komst van een asbestemming. De partij was overigens wel voorstander van de uitbreiding. Naar verwachting heeft het dorp nu voldoende begraafcapaciteit voor de komende veertig jaar.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >