nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaartinformatiemarkt te Harderwijk

Afscheid nemen met zorg en aandacht

14 september 2011

Op zaterdag 24 september 2011 organiseren de Catharinakapel in Harderwijk en PUUR Professionele Uitvaartzorg Harderwijk van 11.00-16.00 uur een uitvaart-informatiemarkt in de Catharinakapel, Klooster 1 te Harderwijk.

Wie moet of mag mijn uitvaart regelen? Wie doet de verzorging? Mag ik bij mijn overleden man begraven worden? Waar kun je in de regio een crematie plaats laten vinden? Welke kist kies ik? En de bloemen, wie regelt dat? Is het gek om de uitvaart te fotograferen? Wat moet ik zelf van te voren regelen? Is er iemand die voor mij een toespraak kan schrijven? Wat zet ik op het graf? Heb ik eigenlijk wel een goede verzekering? Waarom denk ik nog steeds zoveel aan mijn overleden vrouw? Het is immers al vier jaar geleden dat zij overleed. Ik slaap zo slecht en wordt vaak boos; is dat wel normaal? Ik heb nog steeds zijn kleding niet opgeruimd, alles ligt erbij alsof hij zo kan thuiskomen. Na hoeveel tijd hoor je dat eigenlijk allemaal op te ruimen? Zomaar een paar vragen die vaak gesteld worden als het gaat om de dood, uitvaart en rouw.

De bedoeling van deze markt is dat u deze vragen kunt stellen. Openheid van zaken; we willen de dood en afscheid nemen weer bespreekbaar maken. De dood weer midden in het leven te zetten, vandaar dat gekozen is om de markt in het midden van de levendige Harderwijkse zaterdagmarkt te plaatsen. Buiten de muren van de Catharinakapel vind gewoontegetrouw de weekmarkt plaats en binnen de muren van de Catharinakapel presenteren onder andere de volgende deelnemers zich.

Studio Dis, rouwfotografie uit Ermelo, ARCUM Nederland – milieuvriendelijke uitvaartkisten uit Harderwijk, Artalon gedenkbeelden van Marjo Tobben uit Groningen, Op bestelling, bloemwerk van Liesbeth Noordman uit Harderwijk, Dandelion afscheidsbegeleiding van Ank Bos uit Harderwijk, het Hospice Jasmijn uit Harderwijk (Sonnevanck), HQ-Thanatopraxie en verzorging van overledenen van Pauline Wouters uit Grou, de Vereniging Ouders Overleden Kind (VOOK) en Balans, begeleiding bij rouw, verlies en verandering van Patricia Holtkamp uit Harderwijk.

Daarnaast profileert de Catharinakapel zich voor het eerst sinds veertig jaar weer als uitvaartlocatie. In de bovenzaal is er gedurende de hele dag een actief voorlichtingsprogramma.

Voor informatie kunt u terecht bij: PUUR Professionele Uitvaarzorg 06-43988294 en www.puuruitvaartzorg.nl of Catharinakapel 0341-428899 en www.catharinakapel.nl.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >