nieuws

Facultatieve
Sponsors

Gemeente geeft nog geen fiat aan crematorium Weesp

21 september 2011

Het is nog steeds geen uitgemaakte zaak dat er een nieuw crematorium gebouwd mag worden aan de Utrechtseweg in Weesp, dat meldt het Weespernieuws. De provincie ging vorige week akkoord met een aparte uitrit voor het crematorium, maar dat is voor de lokale politiek nog niet voldoende om het licht op groen te zetten.

De meeste lokale fracties willen dat er meer zaken worden uitgezocht voordat er een goed overwogen besluit genomen kan worden. Men wil meer informatie over het draagvlak, alternatieve locaties en de lokale politici willen meer weten over nieuwe methodes van lijkbezorging zoals resomeren.

Omwonenden van de Utrechtseweg in Weesp zien niets in de komst van een crematorium. Ze verwachten overlast en vinden dat het landschap en hun woonomgeving wordt aangetast door het crematorium. Volgende week wordt er in de raadsvergadering verder gesproken over dit onderwerp. Volgens het Weespernieuws is de kans groot dat het college dan opdracht zal krijgen om de onderbouwing van het plan verder uit te werken. Een definitief besluit zal pas over enkele maanden worden genomen.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >