nieuws

Facultatieve
Sponsors

Ouders jong overleden kind meer kans zelf snel te overlijden

8 september 2011

Uit een groot Engels onderzoek is gebleken dat ouders die een kind verliezen voordat het één jaar is, twee tot viermaal meer kans hebben om in de tien daaropvolgende jaren te overlijden, dat meldt Metrotime.

Onderzoekers hebben de achtergrond bestudeerd van overleden ouders in de periode 1971-2006. Het gaat om sterfgevallen in Schotland, Engeland en Wales. In Schotland bleken ouders van een overleden baby in de eerste 15 jaar meer dan dubbel zoveel kans lopen om zelf te sterven. De telt ook voor ouders van een doodgeboren kind. In Wales en Engeland zijn alleen de gegevens van overleden moeders bestudeerd. Dat onderzoek maakt duidelijk dat moeders van een jong overleden kind viermaal meer kans hebben om snel te sterven. Het onderzoek toont daarnaast ook aan dat het rouwproces een blijvende impact heeft. Moeders uit Wales en Engeland hebben zelfs 25 jaar na het verlies nog anderhalf keer meer kans om te sterven dan andere vrouwen. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het tijdschrift BMJ Supportive and Palliative Care. De onderzoekers benadrukken in hun verslag dat meer onderzoek nodig is om te achterhalen wat de echte doodsoorzaken van rouwende ouders zijn. Mogelijk plegen zij eerder zelfmoord of raken ze verslaafd aan bijvoorbeeld alcohol.

Prof.dr. Manu Keirse over het verlies van een kind:----------------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >