nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuwbouw Noorderhof gestart

7 september 2011


Foto: Henk Bootsma

Woensdag 7 september is de bouw van het Uitvaartcentrum Noorderhof aan de Sem Dresdenstraat te Leeuwarden begonnen. De officiële handeling -het slaan van de ‘eerste’ paal- werd verricht door de Voorzitter van de Raad van Toezicht van opdrachtgever Uitvaartvereniging Jelsumerhof, de heer Jan de Haan.

Gerrit de Vries, directeur van Jelsumerhof (de oudste uitvaarvereniging en -verzorger van Leeuwarden) en verantwoordelijk voor de exploitatie van het centrum, verwacht dat de nieuwe accommodatie nog vóór de zomer van 2012 in gebruik zal worden genomen.

Het uitvaartcentrum wordt gebouwd door Bouwbedrijf Kolthof te Stiens naar een ontwerp van architect Luc de Vries uit Bloemendaal. Het geheel bestaat uit een tweetal losstaande gebouwen: een algemeen bedrijfsgedeelte met onder meer kantoren en een vijftal opbaarkamers (waar met het z.g. 24-uurs sleutelsysteem wordt gewerkt), en daarnaast een vrijstaand gedeelte met alle voorzieningen voor het houden van uitvaartplechtigheden. Meest in het oog springend detail van dit laatste gebouw is de 12 meter hoge kubusvormige aula.

Volgens directeur de Vries is de Noorderhof een welkome aanvulling op het voorzieningenpakket van de regio Leeuwarden, niet alleen vanwege de markante vormgeving, maar ook gegeven de gunstige ligging (op loopafstand van de Noorderbegraafplaats). Noorderhof biedt daardoor aan iedereen de mogelijkheid alle activiteiten rondom een uitvaart (opbaring, condoleance, uitvaartplechtigheid en navisite) uit te voeren zonder storende vervoersbewegingen.

Kijk voor alle informatie over het onderwerp Uitvaart in leeuwarden op www.uitvaart-leeuwarden.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >