Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

De Portret urn, urn met een vertrouwd gezicht

donderdag 16 september 2011

De Portret urn oogt in eerste instantie als een alledaagse urn met een sterk reliëf. Maar wie verder kijkt, kan ook het silhouet van een gezicht ontwaren; het gezicht van de dierbare overledene. De Portret urn is rond, en volgt van boven naar beneden het gezichtsprofiel van kruin, via neus, tot hals. 

De Portret urn is het nieuwste  ontwerp van Nadia Gonegaï. Ze heeft zich het afgelopen decennium toegelegd op individuele, persoonlijke, grafmonumenten en urnen. “Niets is zo persoonlijk als een gezicht. Een enkele blik op iemands profiel is vaak al voldoende om iemand onmiskenbaar te herkennen. Daar wilde ik iets mee doen.”
Het resultaat is deze urn ‘waar je iets meer moeite voor moet doen’, zo legt Gonegaï uit. “Het is namelijk de schaduw van de urn die het profiel van het gezicht onthuld. Daarmee is de urn voor een buitenstaander misschien gewoon een urn of vaas, voor de nabestaanden is deze heel persoonlijk.”

De Portret urn wordt van neolith gemaakt. Deze kunsthars is in alle gewenste kleuren te leveren. Door het neolith te verbronzen, vertinnen of vergulden, krijgt de urn een totaal ander karakter. De Portret urn kan ook helemaal in brons worden gegoten, of van keramiek worden gemaakt. In de urn zit een afgesloten bus waarin de as is opgeborgen. Een deksel (van hetzelfde materiaal als de urn) in de voet sluit de urn hermetisch af.

Nadia Gonegaï ontwierp eerder onder meer de Unicurn, de Herdenkingshand en de Telha.

Voor meer informatie:
Portreturn.nl en Grafmonument.nu
of stuur een email naar info@grafmonument.nu

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder