nieuws

Facultatieve
Sponsors

Zorgen over hoog zelfmoordpercentage homo’s

12 september 2011

Holebi’s(homo’s, lesbiennes en biseksuelen) en transgenders zijn een bijzonder kwetsbare groep als het gaat om zelfdoding, dat blijkt uit een Belgisch onderzoek. Tijdens het opgroeien hebben 33% tot 45% van de holebi’s zelfmoordgedachten. 12,4 % van de homojongens onderneemt daadwerkelijk een zelfmoordpoging, dat is meer dan het dubbele aantal in vergelijking met hetrojongens(5,9%). Het gaat om zelfmoordcijfers uit Vlaanderen, de Belgische holebifederatie wil dat het ministerie van Volksgezondheid meer aandacht besteedt aan kwetsbare groepen.

Uit het onderzoek blijkt dat 56,6% van de lesbische en bi-meisjes minsten één keer serieus dacht aan zelfmoord. 14,4% heeft tenminste één keer een suïcidepoging gedaan. Onder transseksuelen zijn de cijfers nog dramatischer, 62,3% van die groep speelde ooit met de gedachte om zelfmoord te plegen, 22% van hen heeft minstens één keer een zelfmoordpoging gedaan.

De holebifederatie(Çavaria) wil dat de overheid er voor zorgt dat de welzijnssector toegankelijker wordt voor holebi’s en transgenders. De federaties streeft naar een samenleving waarin mensen zichzelf kunnen zijn en kunnen leven zonder angst voor reacties van hun omgeving en vrij van vooroordelen, discriminatie en geweld.

Uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau(rapport ‘Gewoon anders’,2010), bleek eerder al dat ongeveer de helft van Nederlandse homojongeren wel eens aan zelfmoord heeft gedacht. Uit dat onderzoek kwam ook naar voren dat 9% van de homojongens en 16% van de lesbische meisjes daadwerkelijk een zelfmoordpoging hebben gedaan.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >