nieuws

Facultatieve
Sponsors

Van Linder Uitvaartzorg organiseert uitvaartbeurs in Oisterwijk

30 september 2011

Zelf bepalen hoe je vorm geeft aan een afscheid, van jezelf of van een dierbare, dat is het thema van de uitvaartbeurs die Van Linder Uitvaartzorg, op zondagmiddag 9 oktober a.s. van 12.00 tot 16.00 uur, in samenwerking met Cultureel Centrum Tiliander organiseert.

“De tijden dat een uitvaart volgens een vast patroon geregeld moest wordt liggen gelukkig achter ons” aldus Lilian van Van Linder Uitvaartzorg. In april jl. is Lilian gestart als uitvaartverzorger in de regio Tilburg. Ieder mens is uniek en dat moet ook tijdens een afscheid duidelijk naar voren komen, is het uitgangspunt van Lilian. Van Linder Uitvaartzorg biedt één persoonlijk aanspreekpunt in de periode van overlijden tot na de uitvaart. “In deze periode sta ik 24 uur per dag tot beschikking van de naasten”. Indien er behoefte aan is, is Lilian ook bereikbaar voor nazorg.

”Als je zelf invulling kunt geven aan een afscheid, is het ook belangrijk dat je op de hoogte bent van de verschillende mogelijkheden die er zijn. Vaak kan er veel meer dan je denkt.”
Zo is bijvoorbeeld Cultureel Centrum Tiliander een prima locatie om een afscheid te organiseren. In de schouwburgzaal kan een intieme sfeer gecreëerd worden en er kan gebruik worden gemaakt van beeld, licht en geluid. Daarna in de foyer napraten met een hapje en een drankje behoort ook tot de mogelijkheden. Anders dan anders dus en ingevuld naar wensen van de overledene of nabestaanden.

Ook de keuze voor het crematorium hebben mensen zelf in de hand. Crematorium Tilburg en Omstreken is tegenwoordig ook vanuit Oisterwijk snel en makkelijk, grotendeels via een 80/100 km weg te bereiken. Zij zijn op de uitvaartbeurs aanwezig met informatie over o.a. de auladiensten maar laten ook zien dat er in de koffiekamer meer mogelijk is dan alleen een kopje koffie en een plak cake.

“De uitvaartbeurs is laagdrempelig en geschikt voor iedereen” verzekert Lilian. Ook kinderen zijn van harte welkom en mogen, onder professionele begeleiding, een herinnering maken voor een overleden familielid. Ouders hebben dan de gelegenheid om rustig een kijkje te nemen. Bij binnenkomst kunnen de aanwezigen, onder het genot van een gratis kopje koffie of thee met wat lekkers, in de foyer genieten van het optreden van diverse muzikanten. Gedurende de middag zal er pianomuziek en zang te horen zijn en tussen 13.00 en 14.00 uur is Factorium Podiumkunsten vertegenwoordigd met een zanger, harpiste en een pianist.
In de schouwburgzaal worden met licht, beeld, muziek, gedichten, bloemen en uitvaartkisten drie verschillende uitvaartsferen neergezet. Deze impressie duurt ca. 10 minuten en wordt gedurende hele middag herhaald zodat alle bezoekers de gelegenheid krijgen hier kennis van te nemen. In de zaal naast de foyer staan de diverse stands met informatie over o.a.: grafstenen, urnen, rouwdrukwerk, rouwfotografie, bloemen, as sieraden, ballonverstrooiing, overledenenzorg en nog veel meer. “We zijn natuurlijk niet volledig maar denken zo een goed beeld te kunnen geven van de diverse mogelijkheden op uitvaartgebied” aldus Lilian.

Meer informatie: www.vanlinder-uitvaartzorg.nl.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >