nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitbreiding islamitische grafvakken Roermond

12 september 2011


Foto: BDK Media

De gemeente Roermond moet meer ruimte maken voor islamitische graven. Dat komt omdat steeds meer moslims er voor kiezen om zich in Nederland te laten begraven, dat meldt het Limburgs Dagblad.

Een ambtenaar die verantwoordelijk is voor de gemeentelijke begraafplaatsen zegt in de krant dat de derde generatie moslims zich steeds vaker laat begraven in Nederland. Eerdere generaties lieten zich altijd begraven in het land herkomst, bijvoorbeeld Marokko of Turkije. Het is een landelijke trend dat moslims steeds vaker worden begraven in Nederland. Gemeentelijke begraafplaatsen zoals die in Roermond zullen daar rekening mee moeten houden.

Terwijl het aantal moslimuitvaarten stijgt, neemt het aantal christelijke begrafenissen af. Die landelijke trend ziet men ook in Roermond. Volgens de ambtenaar in het artikel van het Limburgs Dagblad heeft dat dalende percentage voor een deel ook te maken met de komst van het crematorium in de stad. In het artikel zegt hij ook dat steeds meer nabestaanden ervoor kiezen om de as van hun dierbare te verstrooien. Dat is niet goed voor begraafplaatsen die daardoor ook de inkomsten van urnenmuren zien afnemen.

Lees in de infotheek meer over Islamitische graven.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >