nieuws

Facultatieve
Sponsors

GroeneUitvaart.nl komt bewust levende consument tegemoet

6 oktober 2008

Amsterdam, 6 oktober 2008
Mensen die milieubewust leven, hebben ook vaak de wens om ‘groen’ afscheid van deze aarde te nemen. Veel uitvaartondernemers en toeleveranciers hebben dit al begrepen en stemmen hun diensten en producten daarop af. Vanaf vandaag biedt de website GroeneUitvaart.nl de bewust levende mens alle informatie op dit gebied. GroeneUitvaart.nl is een product van Het Amsterdamse bedrijf Uitvaart.com, de exploitant van onder meer Uitvaart.nl en Condoleance.nl.

Het uitgangspunt voor de website GroeneUitvaart.nl vormt een onderzoek van de TU Delft naar de milieubelasting van alle aspecten van de uitvaart. Elk onderdeel is onder de loep genomen en getest op belasting van het milieu. De website laat de bezoeker alle alternatieven zien die op dit moment voorhanden zijn, en ook de adressen van ondernemers die ‘groen’ werken dan wel leveren. Van kisten tot vervoer, van rouwkaarten tot grafmonumenten.

Uit een enquête op de website blijkt dat tweederde van de ondervraagden hun uitvaart zo milieuvriendelijk mogelijk willen hebben. De belangstelling en zorg voor alles wat met het milieu en de opwarming van de aarde heeft te maken, is dus letterlijk levenslang. De website GroeneUitvaart.nl komt tegemoet aan de tijdgeest van nu en aan de behoefte van de bewuste consument.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE