nieuws

Facultatieve
Sponsors

Compleet invulschrift om al het regelwerk na overlijden van een dierbare te vergemakkelijken

14 oktober 2008


Of het sterven van een dierbare onverwacht komt of dat het het gevolg is van een lange lijdensweg, het moment zelf is altijd ingrijpend voor de nabestaanden.
Emoties zullen een secundaire plaats innemen als de onmiddellijk noodzakelijke verplichtingen zich presenteren. En als de zaken die moeten gebeuren dan overzichtelijk in een schrift gerangschikt staan, samengesteld in overleg met de persoon die overleden is, dan maakt dat het regelwerk een stuk eenvoudiger.

In dit boek is ruimte om alle gegevens te noteren met betrekking tot bezittingen, financiën, documenten, verplichtingen en wensen. Lis Semmelink van Haagen heeft het gemaakt naar Amerikaans voorbeeld, maar heeft het aangepast naar de Nederlandse situatie en er ook haar eigen lijstjes aan toegevoegd. Dat heeft tot een compleet overzicht geleid.

Over de schrijfster:
Geboren in Manila, Filippijnen en opgegroeid in Australië, Nederland, grotendeels in Canada. Na 13 jaar in Curaçao, alleen teruggekeerd naar Nederland met 2 dochters (5 en 9). In oktober 1973 begon haar loopbaan bij wat toen Informatie en Communicatie Unie heette – de uitgeverij en drukkerij van Samsom in Alphen aan den Rijn en J.B. Wolters in Groningen. Later werd dat de Wolters Samsom Groep en thans is het Wolters-Kluwer. Oorspronkelijk secretaresse van Samsom Opleidingen maar, toen ze 13 jaar later vertrok, was ze vertaalster (Nederlands-Engels) van alle management/RvB uitgaven: jaarverslagen, jaarlijkse begrotingen, half-, kwart- en driekwartjaarberichten, speeches, persberichten, oprichtster van een internationaal bedrijfsnieuwsbrief en notuliste van alle twee-jaarlijkse internationale directievergaderingen van de inmiddels uitgegroeide vestigingen in België, Engeland, Verenigde Staten en Frankrijk. Eind 1986 heeft ze tegelijkertijd met een verhuizing naar het midden van het land, het “corporate” leven ingeruild voor een eigen vertaalbureau met de uitgeverij nog steeds als haar grootste klant. Inmiddels is ze al enkele jaren gepensioneerd

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >