nieuws

Facultatieve
Sponsors

Winnares International Funeral Award begint blog: Doodgaan, hoe doe je dat?

28 oktober 2008

Jaarlijks krijgen ca. 80.000 mensen te horen dat genezing niet meer mogelijk is. Zij worden gedwongen om aan het laatste hoofdstuk van hun leven te beginnen. Hoe doe je dat? Waar vind je informatie en inspiratie? En waar vind je lotgenoten met wie je dag en nacht van gedachten kunt wisselen? Op doodGaan.blog.nl

Deze blog staat onder redactie van Saskia Koffijberg. Zij won afgelopen zaterdag de International Funeral Award 2008, de Oscar in Uitvaartland. Het doel van de IFA is om de drempelvrees voor de dood te doorbreken en het onderwerp bespreekbaar te maken.

"Achter ieder mens schuilt een interessant verhaal" dat is het motto van Saskia’s eigen bedrijf Strikt Persoonlijk. Saskia vertaalt het levensverhaal van iemand in tekst en beeld. In het bijzonder van mensen die in de laatste fase van hun leven zitten. De combinatie van interview(s), schrijven & grafisch weergeven resulteren in persoonlijke handgebonden boeken. Een mooie, inspirerende & tastbare erfenis om na te laten aan familie en vrienden.

Belangrijk is het samen terugblikken op het leven om zo te laten zien dat iemand meer is dan alleen patiënt. Saskia’s ruime ervaring leert dat deze intense gesprekken mensen niet beter maakt, maar dat hun gevoel van welzijn aanzienlijk doet groeien. Daarnaast komen steeds meer mensen met de vraag of ze een boek kan maken van een overleden dierbare. Voor de nabestaanden is dit proces een heftige ervaring maar het helpt hen tegelijkertijd ook met de verliesverwerking.

Met doodGaan.blog.nl gaat zij een stap verder. Ook al weten we allemaal dat doodgaan geen voorrecht voor bejaarden is, toch vinden veel mensen het een eng onderwerp. Het zou jammer zijn als die angst een mooi en waardig afscheid in de weg staat. Saskia merkt op: “Mensen moeten zich goed laten laten informeren en kiezen wat bij ze past. Dat geldt voor mensen die ongeneselijk ziek zijn maar eigenlijk voor ons allemaal.”

Op deze blog is praktische informatie te vinden, maar kan men ook ervaringen van anderen lezen of een topic openen op het forum, een ontmoetingsplaats voor lotgenoten. De categorie ‘In gesprek met’ behandelt het hiernamaals. Hoe ziet Dominee Visser (Perron 0) dat of Janet, een medium, hoe ziet de hemel er volgens haar uit?

Er is bewust voor een blog gekozen, het is interactief want men kan reacties plaatsen en vragen stellen. Maar het is ook van deze tijd, een platform met wekelijks nieuwe content en informatie.

De nieuwe blog maakt deel uit van het netwerk van professionele themablogs van blog.nl. Het netwerk trekt momenteel 2 miljoen bezoekers per maand.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE