nieuws

Facultatieve
Sponsors

Update: Vernieuwd crematorium Hofwijk in gebruik (nu met foto's)

1 oktober 2008


Het gemeentelijke crematorium Rotterdam Hofwijk (Overschie) is in een compleet nieuw jasje gestoken. Na maanden van hard werken is het vernieuwde crematorium op 26 september in gebruik genomen. Hofwijk is nu een eigentijds crematorium met een vernieuwd uiterlijk, dat ook op het gebied van multimedia van alles biedt, zoals het vertonen van films of het bijwonen van een dienst via internet.

De ruimtes in het vernieuwde gebouw zijn een stuk groter. De indeling is bovendien zo dat twee groepen tegelijk een uitvaartplechtigheid kunnen houden zonder elkaar in de weg te lopen. Ook is er een familiekamer waar in een sfeer van beslotenheid afscheid kan worden genomen.Vertonen van films en uitgebreide catering
Niet alleen het uiterlijk van het crematorium is veranderd; ook op het gebied van multimedia zijn er nieuwe mogelijkheden. Zo is het mogelijk dat er video’s, dvd’s, films of geluidsopnames worden gemaakt van het afscheid. Ook kunnen nabestaanden tijdens de plechtigheid zelf een film vertonen. En in de nabije toekomst kunnen geïnteresseerden via internet een dienst digitaal bijwonen.

De cateringmogelijkheden zijn behoorlijk uitgebreid. Aan de hand van een menukaart kan men kiezen voor een eenvoudige koffietafel tot een uitgebreide en luxe lunch of een borrel met bijzondere hapjes.Open dag
Wie een kijkje achter de schermen wil nemen, kan dat doen op 29 oktober, de dag dat wethouder Lucas Bolsius het crematorium officieel opent. De deuren staan die dag open tussen tien uur ’s morgens en drie uur ’s middags. Er zijn meerdere rondleidingen, waarbij men zelf kan zien wat er allemaal veranderd is bij Hofwijk.


Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE