nieuws

Facultatieve
Sponsors

XANTOLO - Traditioneel feest van Mexico

evenement op 31 oktober, 1 en 2 november in De Waag, Leiden

28 oktober 2008

In 2008 organiseert de Stichting Colores de México een nieuw initiatief voor de viering van het Mexicaanse Día de los Muertos onder de naam XANTOLO op 31 oktober, 1 en 2 november in De Waag in Leiden! Naast de expositie van een mooi altaar uit Mexico is er eten, drinken en een cultureel programma met theater, muziek en dans. Wij willen deze mooie traditie graag met iedereen delen en daarom is de toegang tot de expositie GRATIS! Iedereen is ook welkom om zelf een aandenken mee te nemen om het achter te laten. In de tentoonstellingsruimte is ook het resultaat van het jongerenproject rondom dit thema te zien.

Het evenement wordt geopend door de Ambassadeur van Mexico Dhr. Lomonaco en de curator van het Volkenkunde Museum, Mevr. Van Broekhoven.

Verder is er vrijdagavond traditionele muziek uit verschillende regio’s van Mexico, o.m. met harp en andere snaarinstrumenten door Trio Chaneque (Son Huasteco), Linda (Canciones Mexicanas) & Son Fandango.

Op zaterdagavond een swingende avond met de band Pachuco 21 voor een stevige salsa, cumbia en Mexicaanse corrido.

Op zondag sluiten we traditiegetrouw af met een theaterproductie voor jong en oud met live muziek en dans ter ere van het dodenfeest. Met een lach en een traan kijken naar ons laatste theaterstuk: Amor Eterno. Met traditionele Veracruzaanse Fandango, Danzón en nieuwe en oude tradities nemen we het publiek mee naar Veracrúz in Mexico om samen met ons deze kleurrijke en vrolijke traditie te vieren.

LOCATIE: De Waag, Leiden, Aalmarkt 21.
DATA: 31 oktober, 1 november & 2 november
WEBSITE: www.xantolo.nl

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE