nieuws

Facultatieve
Sponsors

18 oktober 2008: Symposium "Geloven in Orgaandonatie"

13 oktober 2008

WOERDEN, 20081013 -- Mag je als moslim, hindoe, christen of jood nu wel of juist geen organen na je dood beschikbaar stellen? Gelovigen weten meestal zelf niet het antwoord op deze vraag, laat staan niet-gelovigen. Meningen en misverstanden zijn er echter genoeg en zullen tijdens het symposium 'Geloven in Orgaandonatie' op 18 oktober 2008 in Rotterdam aan bod komen. De interesse lijkt groot met inmiddels ruim 100 aanmeldingen.

Orgaandonatie is een veel besproken onderwerp in de Nederlandse samenleving. Daarbij is het noodzakelijk om inwoners met een levensbeschouwing niet over het hoofd te zien, want de vraag of ze donor willen worden heeft ook te maken met hoe hun religie tegen dit onderwerp aankijkt. Over de verhouding tussen geloof en orgaandonatie bestaan nogal wat misverstanden. Misverstanden bij zowel de aanhangers van de verschillende religies als bij mensen die hier van buiten tegen aan kijken. Dit symposium wil daar meer bewustzijn in brengen.

Sprekers
Naast enkele inleidende sprekers over wat orgaandonatie precies is en wat dit met het geloof te maken heeft, komen de sprekers vanuit de verschillende geloofsrichtingen. Sprekers uit het hindoeïsme, de islam, het jodendom en het christendom (protestant en katholiek) zullen uiteenzetten hoe de eigen geloofsovertuiging over orgaandonatie denkt. Daarna zal men in discussie gaan met elkaar en de zaal.

Voor wie
Dit symposium is voor iedereen die wil weten hoe de verschillende religies denken over orgaandonatie, vanuit de eigen religieuze achtergrond dan wel beroepsmatige interesse.

Organisatie
Het symposium is georganiseerd door Stichting Pracharika. Deze stichting heeft als belangrijkste doelstelling het organiseren van activiteiten die het cultureel, religieus, maatschappelijk of wetenschappelijk belang dienen.

Entertainment
Om dit symposium meer sfeer te geven en om de culturele waarden te benadrukken zullen tablaspeler Heiko Dijker en zangeres Sandhya Sanjana een gevarieerd muziekrepertoire ten gehore brengen

Datum, tijd en plaats
Zaterdag 18 oktober 2008 van 13.00 uur tot 17.30 uur World Trade Centre, Beursplein 37, Rotterdam

Deelname
Deelname aan dit symposium is gratis.
Opgave vooraf is gewenst. Dit kan via www.pracharika.nl of per e-mail: info@pracharika.nl.

Sponsoren
'Geloven in Orgaandonatie' is mogelijk gemaakt door de bijdragen van:
NIGZ-Donorvoorlichting, Hartstichting, Nierstichting, Astmafonds, de MaagLeverDarmstichting en GGD Rotterdam-Rijnmond.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >