nieuws

Facultatieve
Sponsors

Zaterdag 8 november: Ontdek welke uitvaart bij je past op de landelijke open dag van Monuta Anita Witzier bezoekt uitvaartcentrum Den Haag

29 oktober 2008

Op zaterdag 8 november organiseert Monuta haar eerste landelijke open dag.
Hier kun je ontdekken welke uitvaartsfeer bij je past en je laten inspireren door één van de tien uitvaartstijlen. Tussen 13.00 en 18.00 uur zijn bijna 80 uitvaartcentra, crematoria en begraafplaatsen geopend voor publiek.

Ben je gesloten of juist erg open van aard? Sta je onafhankelijk in het leven of ben je vooral gericht op de mensen om je heen. Uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Monuta blijkt dat er in Nederland zes uitvaarttypen zijn. Via een workshop met daarin een eenvoudige test kunnen mensen erachter komen welk uitvaarttype ze zijn; groen, blauw, paars, rood, oranje of geel. Het rode type past bijvoorbeeld bij mensen die anders zijn dan anderen. Zij willen vaak een indrukwekkende belevenis voor hun nabestaanden. Het groene type kiest vaker voor een uitvaart zonder toeters en bellen.

Daarnaast presenteert Monuta tien uitvaartstijlen om bezoekers op ideeën te brengen hoe ze straks herinnerd kunnen worden. In de verschillende vestigingen laat Monuta bijvoorbeeld de groene uitvaart, de huiskamer uitvaart en de hobby uitvaart zien. De stijlen maken mensen bewust van de mogelijkheden en brengen hen wellicht op ideeën voor de eigen uitvaart.
Veel mensen willen weten wat de kosten zijn die daarbij horen. Op elke vestiging is een verzekeringsadviseur aanwezig die dit helder in beeld kan brengen.

De open dag bij het moderne uitvaartcentrum op de historische begraafplaats Oud Eik en Duinen in Den Haag heeft een bijzonder karakter. Hier zal onder andere Anita Witzier ontdekken welke uitvaart bij haar past. Ook kinderen zijn van harte welkom op de open dag. Elke vestiging heeft voor hen een speciaal kinderprogramma. In de tussentijd kunnen de ouders een rondleiding of workshop volgen. Bezoekers kunnen deelnemen aan een prijsvraag met als hoofdprijs een reis naar Lands End, het uiterste puntje van Engeland. Ook treden in diverse vestigingen koren en muziekverenigingen op.

Monuta organiseert voor het eerst een landelijke open dag. Naast de begraafplaats en het uitvaartcentrum in Den Haag zijn er bijna 80 andere vestigingen tussen 13.00 en 18.00 uur geopend. Een overzicht van deelnemende vestigingen staat op de site van Monuta.

Elk einde is het begin van een mooie herinnering. Dat is waar Monuta voor staat. De mogelijkheden om het afscheid op eigen wijze in te vullen zijn groter dan ooit. Monuta maakt mensen hier bewust van, bestaat ruim 85 jaar en verzorgt jaarlijks meer dan 18.000 uitvaarten. Ervaring die Monuta gebruikt om een uniek afscheid mogelijk te maken.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >