nieuws

Facultatieve
Sponsors

Tot Zover Jij & Ik: digitaal en tastbaar monument

Speciale website Museum Tot Zover tijdens Vakbeurs Uitvaart gepresenteerd

20 oktober 2008


Tijdens de succesvolle Vakbeurs Uitvaart 2008 vorige week in Gorinchem presenteerde Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover een heel bijzondere website. Deze website hangt samen met een onderdeel van het museum.

Het monument Tot Zover Jij & Ik gaat over de relatie tussen gestorvenen (Jij) en nabestaanden (Ik). Bezoekers en niet-bezoekers voegen foto’s en teksten toe en maken met elkaar een dynamisch monument dat de persoonlijke herinnering aan Jou levend houdt.

Het monument Tot Zover Jij & Ik is zowel digitaal als tastbaar: bekijk het digitale monument op www.totzoverjijenik.nl en bekijk de expositie in Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover in Amsterdam. In deze expositie krijgen de 200 meest recent geplaatste foto’s uit het digitale monument een plek. Bezoekers zijn uitgenodigd om tussen de foto’s door te lopen en zich te omringen met herinneringen. Het voortdurend groeiende digitale monument bewaart alle herinneringen, terwijl het fysieke monument in het museum zich telkens vernieuwt door het toevoegen en weghalen van foto’s.

De eerste foto’s hingen al bij de opening van het museum – december 2007 – in het museum. Inmiddels is dit onderdeel één van de favoriete onderdelen van het publiek. Het is een bijzondere ervaring om tussen de foto’s door te lopen. Directeur Guus Sluiter is trots op Tot Zover Jij & Ik: “Het is uniek dat bezoekers en anderen zelf een bijdrage kunnen geven aan het museum. Het is heel eenvoudig om via de speciale website een herinnering in te sturen. Deze herinnering staat dan direct online. Regelmatig printen wij dan de foto’s. Dit is helemaal gratis. Daarnaast is het natuurlijk schitterend vormgegeven. De reacties tijdens de beurs waren dan ook erg enthousiast.”

Tot Zover Jij & Ik is een initiatief van Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover in Amsterdam. Het werd ontwikkeld door Marije ten Brink (Brinka) en Kathrin Hero. De technische realisatie werd verzorgd door Ron Gerrits (Inovia).

Tot Zover Jij & Ik is tot stand gekomen dankzij de steun van de Mondriaan Stichting.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >