nieuws

Facultatieve
Sponsors

Zorgvrijwilligers m/v Hospice Nijkerk gezocht

1 februari 2016

Hospice Nijkerk biedt 24 uur per dag professionele zorg aan mensen voor wie genezing niet meer mogelijk is. Alles is gericht op comfort en aandacht, zowel voor de gasten als voor hun naasten. De zorg wordt geboden door een team van verpleegkundigen. Daarin worden zij bijgestaan door goed opgeleide zorgvrijwilligers, die wekelijks een dienst van vier uur invullen.

Hospice Nijkerk is op zoek naar extra zorgvrijwilligers. Zorgvrijwilliger zijn is een mooie, boeiende taak die als een verrijking van het leven wordt ervaren. Corine Prins en Jacqueline van de Poll zijn twee van de vele zorgvrijwilligers die zich wekelijks van harte inzetten.

Corine werkt al ruim acht jaar als zorgvrijwilliger en Jacqueline 1,5 jaar. Corine: ”Ik vind het fijn werk. Je hebt met heel veel verschillende mensen te maken; zowel gasten, hun naasten als collega’s. Ik vind het mooi dat ik het laatste stukje van een mensenleven mee mag lopen, met alle zorg en aandacht die daarbij hoort. Het geeft mij heel veel voldoening en het relativeert veel dingen die zich in het leven voordoen.”

Jacqueline: “Het klinkt misschien vreemd, maar ik vind het erg leuk om in het hospice te werken. De sfeer en onderlinge collegialiteit zijn heel prettig en je kunt echt wat betekenen voor de gasten. Natuurlijk gebeuren er verdrietige dingen, maar er is ook ruimte voor plezier en humor. Het is heerlijk om er werkelijk te kunnen zijn voor mensen, met zorg, aandacht en een luisterend oor.”

Om zorgvrijwilliger te worden, is een achtergrond in de zorg niet nodig. Het hospice verzorgt een goede opleiding en begeleiding. Corine: “Ik zou iedereen die twijfelt willen adviseren om gewoon in de praktijk te komen ervaren of het iets voor je is.” Jacqueline: “Denk niet te snel dat je iets niet kunt.
Je kunt namelijk altijd iets voor een ander betekenen. Bovendien krijg je heel goede begeleiding en werkt je nooit alleen.”

Informatieavond
Wie vrijblijvend meer informatie wil inwinnen over het werk als zorgvrijwilliger is van harte welkom op de informatieavond op 16 februari in het hospice, aan de Vetkamp 23 te Nijkerk. De aanvang is 19.30 uur. Aanmelden voor deze avond kan via email: info@hospicenijkerk.nl. Wie op deze avond verhinderd is, maar toch graag informatie wil, wordt eveneens verzocht zich via email te melden.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >