nieuws

Facultatieve
Sponsors

Video: Is euthanasiebeleid aan het doorslaan?

17 februari 2016


Afgelopen maandag werd de documentaire De Levenseindekliniek uitgezonden bij de NPO. In de documentaire is het verhaal te zien van drie mensen die euthanasie krijgen van de Levenseindekliniek. Wat erg bijzonder is dat in beeld te zien is hoe een vrouw die thuis op de bank naast haar man zit, euthanasie krijgt. De documentaire heeft veel stof doen opwaaien op social media.

Veel mensen die de documentaire gezien hebben vragen zich af of het euthanasiebeleid in Nederland niet doorslaat. Anderen vinden het juist heel goed dat mensen geholpen worden als ze niet meer verder willen leven. Wie de documentaire nog niet heeft gezien kan hem bekijken op de website van de NPO.

‘Doelgroep Levenseindekliniek steeds verder opgerekt’

Rob Brunting, expert palliatieve zorg (voorheen werkzaam bij NVVE en hoofdredacteur van Palliatievezorg.nl) is erg kritisch over de kliniek.

In een interview met de EO zegt Brunting dat hij zich zorgen maakt nu psychiatrische patiënten in aanmerking komen voor euthanasie. Hij vraagt zich af welke groep(en) er in de toekomst ook voor in aanmerking komen. ‘Down-kinderen? Mensen die als langdurig onbemiddelbaar in de kaartenbak van het UWV zitten?’

Het interview met Rob Brunting kunt zien op de website van de EO.

Lees ook de column van Rob Brunting over dit onderwerp op de website van Nursing.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >