nieuws

Facultatieve
Sponsors

Vrijwilligers gezocht voor planten bomen natuurbegraafplaats Esbeek

24 februari 2016

Vorig voorjaar organiseerden we een succesvolle eerste boomplantdag.
Er werden toen ruim 700 bomen geplant. Sinds januari zijn we geopend en afgelopen week verzorgden we de eerste begraving. In mei volgt een feestelijk openingsritueel. Voor het zover is moet er nog één grote klus worden geklaard.

Wat moet er gebeuren?
In de winter zijn veel naaldbomen op de natuurbegraafplaats gekapt. In plaats hiervan worden loofbomen en heesters aangeplant. Het afgevallen blad van de nieuwe aanplant verbetert de opbouw van de bodem (humuslaag) en bevordert de biodiversiteit van het terrein. Omdat er maar liefst 800 bomen en heesters moeten worden aangeplant, zoek ik enthousiaste mensen, vrijwilligers met hart voor de natuur, die hiermee willen helpen.

Hoe ziet de dag eruit?
Heeft u zin om een dag lekker te werken in het bos? Kom dan op zaterdag 19 maart naar ‘Natuurbegraafplaats De Utrecht'. Wij beginnen om 9.30 uur met planten, maar u mag ook later komen als dit u beter schikt.
Onze boswachter Leon begeleidt u bij het werk. En voor de inwendige mens wordt uiteraard gezorgd. Wij hopen om 16.00 uur klaar te zijn met planten. Neem s.v.p. zelf een schop en een gieter mee!

Wat zijn de extra’s?
Als dank voor uw hulp mag u op deze dag een speciale boom planten voor iemand die u dierbaar is. Verder krijgt u een rondleiding over de nieuwe natuurbegraafplaats en informeren wij u over natuurbegraven. Al met al wordt het een gezellige en positieve dag, die u afsluit met een tevreden gevoel. Want u hebt mee de basis gelegd voor de toekomstige natuurontwikkeling op het terrein!

Hoe komt u bij Natuurbegraafplaats De Utrecht?
‘Natuurbegraafplaats De Utrecht’ ligt aan De Scheidijk in Esbeek.
Veel navigatiesystemen kennen dit adres nog niet. Rijd in dit geval naar ‘Wellenseind 16, 5094 AG Lage Mierde’. Hier ziet u De Scheidijk aan de overzijde van de weg (klik voor een routekaartje op de button hieronder). Parkeer uw auto op de parkeerplaats.

Aanmelden?
In verband met de catering verneem de natuurbegraafplaats graag met hoeveel personen u komt. Mail naar:anne@nbp-de-utrecht.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >