nieuws

Facultatieve
Sponsors

Koffie & Cake

8 februari 2016

Aan de hand van de jonge uitvaartleider Christel Schenk (27) geeft de Teledoc Campus Koffie & Cake een beeld van de huidige uitvaartbranche. Van A tot Z volgen we een uitvaart; vanaf
de eerste ontmoeting van Christel met de nabestaanden tot en met de begrafenis. Wat komt hier allemaal bij kijken? Hoe ga je als jonge uitvaartleider om met het verdriet van de nabestaanden? En hoe ga je om met de oude garde in de branche?

“In het begin moesten ze wel heel erg aan mij wennen. Daar heb je weer zo’n blonde die het ons allemaal even komt vertellen. Maar nu merk je wel dat ze het leuk vinden om te zien hoe het ook anders kan. Dat die traditie helemaal niet meer nodig is. Dat het juist leuk is om te
zien dat er zo veel meer mogelijk is dan zij van vroeger gewend zijn.” Christel is werkzaam in Rotterdam en krijgt daar vaak te maken met andere gebruiken en tradities vanwege de verschillende culturen. De uitvaart die wij volgen is dan ook van een grote Surinaamse familie die Christel – inclusief live band, fakkels en ballonnen – in goede banen moet zien te leiden.

Koffie & Cake geeft een kijkje in een wereld die voor de meeste mensen gesloten zal blijven. Een fascinerende wereld die door de invloed van andere culturen en de komst van veel jonge vrouwen enorm aan het veranderen is.

NPO, CoBO, het Nederlands Filmfonds en het Mediafonds maken zich sterk voor de ontwikkeling van documentaire talent. Hiervoor is het samenwerkingsproject Teledoc Campus ontwikkeld. Bij Teledoc Campus ligt de nadruk op de belevingswereld van NPO 3. Teams van jonge regisseurs en producenten krijgen de gelegenheid ervaring op te doen, waarna ze de sprong naar volwaardige, lange producties kunnen maken. Dit opent de weg naar kwaliteitsdocumentaires met een cinematografisch en onconventioneel karakter. Binnen dezelfde kaders – televisie en bioscoop – waarin zij later zullen opereren, krijgen die makers nu de kans hun talenten te ontplooien. De films worden begeleid, ontwikkeld en gefinancierd door het Filmfonds, het Mediafonds, de NPO (publieke omroepen) en CoBO.

De tweede reeks Teledoc Campus bestaat uit negen producties: De Alchemisten, U hebt een probleem, Leven, liefde & hiv, Deze zomer is van mij, Paul’s Last Waltz, Vogel Vrij, Na de zomer, Koffie & Cake en Wie wij zijn. Ze worden vanaf zondag 10 januari 2016 wekelijks uitgezonden op NPO 3.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >