nieuws

Facultatieve
Sponsors

Hans Aarsman over dodenfotografie in Museum Tot Zover

9 februari 2016


Zondagochtend 14 februari, ter afsluiting van 24H Oost, spreken Hans Aarsman en Guus Sluiter met elkaar over post-mortemfotografie. Fotodetective Hans Aarsman is bekend van bijvoorbeeld zijn wekelijkse fotocolumn in de Volkskrant en De Wereld Draait Door.

Tot Zover-directeur Guus Sluiter is curator van de tentoonstelling Post Mortem – foto’s vol liefde en verdriet. Ze leiden je langs negentiende-eeuwse en moderne dodenfoto’s. Toegang is gratis, aanmelden is niet nodig en vol is vol. Het begint stipt om 11 uur.

Over Post Mortem
Foto’s gemaakt van overledenen roepen al ruim anderhalve eeuw afgrijzen en ontroering op. Uitvaartmuseum Tot Zover heeft tot en met 10 april een expositie over deze opmerkelijke traditie. Post Mortem – foto’s vol liefde en verdriet bevat 185 historische post-mortemfoto’s uit de grootste Europese collectie met dit onderwerp, die van de Britse verzamelaar Paul Frecker. Het is de eerste keer dat zijn collectie wordt getoond. Post Mortem toont ook moderne post-mortemfoto’s. Bovendien roept het museum iedereen op zelfgemaakte foto’s op te sturen.

De tentoonstelling is financieel mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van het Mondriaan Fonds, het VSBfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Museum Tot Zover is gevestigd aan de Kruislaan in Amsterdam, op begraafplaats De Nieuwe Ooster.

Ontdek Amsterdam tijdens 24H Oost!
De oostkant van de stad is in het tweede weekend van februari de place to be. Van zaterdagmiddag 13 februari 12.00 uur tot zondagmiddag 14 februari 12.00 uur vind je in Amsterdam Oost heel veel leuke en ongewone evenementen. Theaters, musea, clubs, winkels en bijzondere gebouwen openen hun deuren voor publiek. Van trouwen voor een dag in The Manor hotel tot een freerunning trampoline workshop bij VROG.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >