nieuws

Facultatieve
Sponsors

Publiekslezing op de Essenhof

21 mei 2015

Op donderdag 4 juni geeft verlieskundige Herman de Mönnink een publiekslezing Stilstaan bij verlies zodat je niet stilstaat, hoe doe je dat? Deze lezing is gratis bij te wonen en start om 20.00 uur in de monumentale Thuredrith Aula.

Tijdens de Week van de Begraafplaats, 30 mei tot en met 6 juni, organiseert de Essenhof diverse activiteiten. Deze lezing is er een van. De lezing van Mönnink gaat over het feit dat een leven zonder verlies niet bestaat. Tussen onze geboorte en sterven krijgen we er regelmatig mee te maken. Het verdriet is onvermijdelijk, maar als er goed mee omgegaan wordt kan verlies kracht en levenswijsheid opleveren. Wat hebben we nodig om ons leven op te pakken na verlies? Hoe zorgen we ervoor dat we de pijn verwerken zonder er in vast te lopen of er geen raad mee te weten?

Herman de Mönnink is rouwtherapeut en traumapsycholoog. Hij is grondlegger van de verlieskunde in Nederland en geeft trainingen aan beroepsgroepen die hulp verlenen bij verlies. De Mönnink pleit voor het tijdig stilstaan bij onze kwetsbaarheid door verlies. Opgekropte of weggestopte emoties kunnen op den duur ziekmakend zijn en uitmonden in UBS, het Unfinished Business Syndroom. Dat komt omdat zoveel rouwenden hun natuurlijke rouwbehoefte ontkennen, minimaliseren of verkeerd oppakken met als resultaat: grote aantallen troost-eters, troost-drinkers, work-aholics, burnouters, mensen met vage klachten. Herman de Mönnink geeft antwoord op de vraag: hoe kunnen we (onszelf als) rouwenden een jarenlange lijdensweg besparen?

Reserveren is verplicht: via essenhof@dordrecht.nl of tel 06 5139 7952. Informatie over andere activiteiten in de Week van de Begraafplaats is te vinden op www.essenhof.nl.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Dordrecht op www.uitvaart-dordrecht.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >