nieuws

Facultatieve
Sponsors

10 jaar Crematorium en Uitvaartcentrum Wâldhôf (open dag)

26 mei 2015

Crematorium en Uitvaartcentrum Wâldhôf bestaat dit jaar tien jaar. Om daar bij stil te staan opent zij op zaterdag 30 mei haar deuren voor het publiek. Belangstellenden zijn van harte welkom tussen 10.00 en 16.00 uur op de Rydwei 3 in Opeinde.

Tijdens de open dag vinden er rondleidingen plaats in het crematorium en het uitvaartcentrum. Zo kunnen bezoekers onder andere een kijkje nemen in de ovenruimte; een ruimte die op andere dagen gesloten is voor het publiek. Men kan zien hoe de crematieoven werkt en wat er met de as wordt gedaan na de crematie.

In het uitvaartcentrum geven de medewerkers van Monuta informatie over uitvaartzorg, de laatste verzorging en het vastleggen van uitvaartwensen. Hier kan een kijkje worden genomen in twee rouwkamers, die zijn ingericht aan de hand van een thema. Ook krijgen bezoekers informatie over de mogelijkheden op het gebied van cremeren en asbestemming en vertellen medewerkers van de gemeente Drachten alles over (urnen)graven. De urnentuin en strooivelden op de begraafplaats zijn ook geopend voor publiek.

Daarnaast is er tijdens de open dag een aantal organisaties uit de regio aanwezig om belangstellenden te informeren over tal van onderwerpen. Zo kan men terecht met vragen over uitvaartverzekeringen, nalatenschappen, testamenten en erfrecht, maar ook over asverstrooiing op zee en asverwerking in sieraden. Ook zijn er demonstraties van de dragers van Axios en treedt Shantykoor Tolbert op.

Meer informatie en een overzicht van alle organisaties die aanwezig zijn op de open dag staat op www.crematoriumwaldhof.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE