nieuws

Facultatieve
Sponsors

Wandelen over begraafplaatsen in Nederland

4 mei 2015

Zwerven over het oude Père Lachaise in Parijs, het omvangrijke Zentralfriedhof in Wenen, de Joodse begraafplaats in Praag of het romantische dorpskerkhof in Frankrijk, velen van ons bezoeken tijdens een vakantie in het buitenland weleens een begraafplaats.

In eigen land zijn begraafplaatsen veel minder bekend en geliefd. Soms komen we er alleen bij een uitvaart van een geliefde of bekende. Toch is het ook in Nederland de moeite waard eens op een ander moment een begraafplaats te bezoeken. Deze plekken hebben vaak een bijzondere landschapsarchitectuur, indrukwekkende monumenten en interessante flora. Er heerst een sfeer van sereniteit, waar bezoekers in alle rust kunnen gedenken en overdenken.

Week van de Begraafplaats
Voor de tweede keer wordt ook in ons land de Week van de Begraafplaats gehouden. Het thema van het jaar 2015 is: ´Ik vergeet je niet´. Speciaal voor deze Week (30 mei tot en met 7 juni 2015) geeft Vereniging De Terebinth het boek Over de groene zoden uit, een bundeling van wandelingen over begraafplaatsen in Nederland. Een fris ogend boekje dat uitnodigt tot het maken van een wandeling over de verborgen parels van de funeraire cultuur in Nederland.

Van de klassieke begraafplaats Orthen in ’s-Hertogenbosch tot de natuurbegraafplaats Weverslo en van de jonge begraafplaats in Zeewolde tot de eeuwenoude Joodse begraafplaats Zeeburg in Amsterdam. Elk verhaal met sfeerbeschrijvingen, prachtige kleurenfoto's en praktische informatie. Met verwijzingen naar routes op www.terebinth.nl en een lijst van monumentale begraafplaatsen.

Een aantal verhalen verscheen eerder in de serie ‘Wandelen over begraafplaatsen’ in het tijdschrift Terebinth. Verschillende auteurs maakten speciaal voor deze bundel een nieuwe wandeling. Schrijver en journalist John Jansen van Galen, een enthousiast wandelaar, tekende voor een inspirerend voorwoord.

L. Vermeulen en B. Hendriksen (red.)
Over de groene zoden. Wandelen over begraafplaatsen in Nederland
ISBN 978-90-817644-1-4
128 blz., full colour, 14,9x21 cm (A5 liggend)
Verkoopprijs € 10,95

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >