nieuws

Facultatieve
Sponsors

Meer dan honderd activiteiten tijdens de Week van de Begraafplaats

21 mei 2015


Van zaterdag 30 mei tot en met zondag 7 juni wordt voor de tweede maal de Week van de Begraafplaats georganiseerd. Ruim zestig begraafplaatsen, verspreid over heel Nederland, nemen deel aan dit publieksevenement. De beheerders van de begraafplaatsen nodigen bezoekers uit om deel te nemen aan één (of meer) van de honderd georganiseerde evenementen rond het jaarthema: ik vergeet je niet.

De Week van de Begraafplaats biedt de bezoekers een unieke gelegenheid een kijkje te nemen achter de schermen. Grafdelvers laten zien hoe anno 2015 een graf wordt gegraven en steenhouwers adviseren bij het ontwerpen van een grafsteen. Beheerders informeren geïnteresseerden over de keuze voor een graf, zoals de kosten, het onderhoud en de grafrechten. Daarnaast organiseren begraafplaatsen tal van activiteiten, zoals rondleidingen, een GPS-wandeling, lezingen, muziekuitvoeringen en presentaties.

Enkele voorbeelden van bijzondere activiteiten

Enkele voorbeelden van bijzondere activiteiten

Op Bergklooster in Zwolle kunnen bezoekers op zaterdag 30 mei afdalen in een 19de-eeuwse (lege) grafkelder. Heel bijzonder is de lezing over olifanten en rouw die olifantenverzorger Marjo Hoedemaker van Dierenpark Amersfoort op woensdag 3 juni op begraafplaats Rentinkkamp in Varsseveld geeft. Leuk voor kinderen. Ingrid Rering, bekend van het KRO-programma De Wandeling, geeft op zondag 31 mei op St.-Petrus Banden in Den Haag een lezing die opgeluisterd wordt door een live concert. Op zaterdag 6 juni vindt op begraafplaats Hillegersberg in Rotterdam een rondleiding plaats met aansluitend een orgelconcert door Aad van der Hoeven in de Hillegondakerk. Steenhouwers geven op zondag 31 mei op Zorgvlied in Amsterdam een workshop steenhouwen.

Een overzicht van alle activiteiten staat op de website van de Week van de Begraafplaats (www.weekvandebegraafplaats.nl).

Graag tot ziens tijdens de Week van de Begraafplaats.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE