nieuws

Facultatieve
Sponsors

Wethouder plant herinneringsboom bij De Essenhof (Dordrecht)

19 mei 2015

Van 30 mei tot en met 6 juni is er de landelijke Week van de Begraafplaats met als thema: Ik vergeet je niet. De Essenhof organiseert tijdens die week bijzondere activiteiten over herinneren en gedenken. Daarbij is aandacht voor afscheid en verlies, verdriet en rouw en de begraafplaats als groene oase.

Wethouder Van de Burgt plant Herinneringsboom

Op zaterdag 30 mei om 10.30 uur plant wethouder Bert van de Burgt een Herinneringsboom op een nieuwe herinneringsplek op de begraafplaats. Op deze plek kunnen nabestaanden overledenen herdenken die rusten in een verzamelgraf of elders hun definitieve bestemming hebben gevonden. Dordts dichter Marieke van Leeuwen draagt een speciaal voor de Essenhof geschreven tekst voor om de dierbaren te herinneren. De monumentale Thuredrith Aula is tot 15.00 uur open voor informatie, rondleidingen en een kop koffie of thee.

Geocache Ontdek begraafplaats Essenhof

Om 15.00 uur diezelfde middag lanceert de Essenhof de geocache Ontdek begraafplaats Essenhof. Vanaf dit tijdstip kunnen zogenaamde 'cachers' een rondwandeling op de begraafplaats maken, waarbij het pad via de bijbehorende gps-co├Ârdinaten gevonden dient te worden. De route loopt langs de historische rijkdom van de begraafplaats en geeft veel informatie over bijzondere Dordtenaren en hun laatste rustplaats. Aan het eind van de route is er uiteraard een echte 'cache' als beloning.

Publiekslezing

Op donderdag 4 juni geeft verlieskundige Herman de M├Ânnink een publiekslezing Stilstaan bij verlies zodat je niet stilstaat. Hoe doe je dat? Deze lezing is gratis bij te wonen en start om 20.00 uur in de monumentale Thuredrith Aula. Reserveren is verplicht en kan via essenhof@dordrecht.nl of via telefoonnummer 06 5139 7952.

Begraven centraal

Op zaterdag 6 juni staat het begraven en alles wat daarbij komt kijken centraal op de Essenhof. De monumentale Thuredrith Aula is tussen 10.00 en 15.00 uur open voor het publiek. Medewerkers informeren bezoekers over alles wat met begraven te maken heeft. Op een ongebruikte grafakker zijn zelfs enkele lege graflocaties gemaakt om te bekijken. Zo kunnen bezoekers met eigen ogen zien hoe diep een graf is.

Ook kunnen bezoekers de rondwandeling langs historische graven maken. Deze rondwandeling, die op 30 mei als geocache online gaat, is dan ook op papier beschikbaar en leert wandelaars de Essenhof kennen als geschiedenisboek van de stad en van haar bewoners.

Uitgebreide informatie over de activiteiten is te vinden op www.essenhof.nl.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Dordrecht op www.uitvaart-dordrecht.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >