nieuws

Facultatieve
Sponsors

Speciale website met informatie over het thema uitvaart in Arnhem

15 mei 2015


Iedere Arnhemmer krijgt vroeg of laat te maken met het onderwerp uitvaart. Het kan zijn dat mensen voorbereidingen treffen voor hun eigen uitvaart of dat ze de uitvaart van een dierbare moeten regelen. Op het gebied van uitvaart is in Arnhem heel veel mogelijk, maar het is voor veel mensen niet eenvoudig om er achter te komen wat er allemaal kan. Vanaf vandaag is er een speciale website (www.uitvaart-arnhem.nl) waar Arnhemmers terecht kunnen voor alle informatie over het thema uitvaart in en rond Arnhem. De site inspireert mensen om een uitvaart helemaal naar eigen wens en smaak in te vullen, met een Arnhems tintje.

Initiatiefnemer Peter van Schaik: "De meeste uitvaartplechtigheden worden nog altijd gehouden in één van de aula’s op Moscowa, in een kerk of uitvaartcentrum. Wat niet iedereen weet is dat het ook mogelijk is om de uitvaart te houden op een hele andere locatie. Denk bijvoorbeeld aan een horecagelegenheid aan de Korenmarkt of een zalencentrum ergens in Arnhem. Als er thuis genoeg ruimte is dan kan men er eventueel ook voor kiezen om de plechtigheid en de condoleance thuis te houden." Op Uitvaart-arnhem.nl is informatie te vinden over vrijwel alles wat er komt kijken rond het thema uitvaart. Denk bijvoorbeeld aan palliatieve zorg en nazorg. Maar natuurlijk ook alles rond de uitvaart zelf. Zo zijn er veel opties voor bijvoorbeeld het opbaren van een overledene, de invulling van de plechtigheid, begraven of cremeren en de keuze van een grafmonument of asbestemming.

Hoe kies je een uitvaartondernemer?

Uitvaartondernemers hoeven in Nederland niet in het bezit te zijn van een speciaal uitvaartdiploma. Daarnaast mag elke uitvaartondernemer helemaal zelf bepalen wat hij of zij vraagt voor zijn diensten en producten. De verschillen in prijs en kwaliteit liggen enorm uit elkaar. Het regelen van een uitvaart is niet alleen emotioneel maar ook intiem. Het is daarom heel belangrijk dat nabestaanden worden geholpen door een uitvaartondernemer die bij hen past. Op Uitvaart-arnhem.nl zijn tips te vinden die mensen kunnen helpen om een uitvaartondernemer te vinden die bij hen past.

Rouwfiets, rouwkoe of rouwtrike
Screenshot film hot rod op Uitvaart-arnhem.nl

Rouwfiets, rouwkoe of rouwtrike

Iedereen kan helemaal zelf kiezen hoe de uitvaart wordt ingevuld. De meeste mensen kennen de standaard invulling van een uitvaartplechtigheid. Maar weten niet dat er eigenlijk veel meer mogelijk is en dat er voor bijna iedereen wel zaken zijn te vinden die een uitvaart extra persoonlijk kunnen maken. Op het gebied van rouwvervoer is heel veel mogelijk, van de standaard luxe rouwauto’s tot een rouwfiets, rouwmotor of de unieke (rouw)hot rod. Stel dat iemand helemaal gek was van koeien, zou het dan niet mooi zijn om de overledene per rouwkoe naar de laatste rustplaats te brengen? De meest uiteenlopende voorbeelden zijn te vinden op Uitvaart-arnhem.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >