nieuws

Facultatieve
Sponsors

a.s.r. neemt AXENT over

26 mei 2015

a.s.r. verwerft 100% van de aandelen van AXENT. Het is de intentie van a.s.r. om de portefeuille en de activiteiten van AXENT op termijn volledig te integreren in de Ardanta organisatie, onderdeel van a.s.r.

AXENT is een sterke Nederlandse verzekeraar met een portefeuille van 2,2 miljoen kapitaalverzekeringen. AXENT had volgens de jaarrekening 2014 een bruto premie omzet van € 55 miljoen, een eigen vermogen van € 188 miljoen en een belegd vermogen van € 1,8 miljard. AXENT heeft een solide en gezonde solvabiliteitspositie.

Jos Baeten, voorzitter Raad van Bestuur a.s.r.: ‘De overname van AXENT en de eerder bekend gemaakte overname van De Eendragt passen binnen de strategie van a.s.r. om haar marktpositie te verstevigen in een consoliderende verzekeringsmarkt. Met deze twee complementaire overnames behoudt a.s.r. haar sterke kapitaalspositie en wordt € 3,5 miljard toegevoegd aan het belegd vermogen van a.s.r.’

De transactie van AXENT is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders. De overnameprijs wordt niet bekend gemaakt.

Over a.s.r.

a.s.r. is de Nederlandse verzekeringsmaatschappij voor alle verzekeringen. Met de merken a.s.r., De Amersfoortse, Ditzo, Ardanta en Europeesche Verzekeringen biedt a.s.r. een breed assortiment van financiële producten op het terrein van schade-, levens- en inkomensverzekeringen, collectieve en individuele pensioenen, zorgverzekeringen, reis- en recreatie-, en uitvaartverzekeringen. Naast verzekeringsproducten biedt a.s.r. spaar- en beleggingsproducten en bankspaarproducten aan en is a.s.r. als belegger onder meer actief in vastgoedexploitatie en -ontwikkeling.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE