nieuws

Facultatieve
Sponsors

Open dag Nieuwe Ooster op 31 mei

17 mei 2015


Merel bij het graf van Nelis,foto: Peter van der Meer

Inhakend op de landelijke Week van de Begraafplaats houdt De Nieuwe Ooster op zondag 31 mei van 10 tot 16 uur een open dag voor alle Amsterdammers. Het thema: Ik vergeet je niet.

Op De Nieuwe Ooster liggen veel markante Amsterdammers begraven. Eén van hen is de ‘burgemeester van de Hazenstraat’, Nelis Vogelenzang, die in zijn leven veel plezier had. Het wordt bij zijn graf dan ook een feestje voor groot en klein.

Tijdens de open dag is veel informatie te vinden over begraven en cremeren, het bomenpark, de voorbeeldtuinen en de werkgroep Stenen Archief Amsterdam. Alle deuren staan open en er worden lezingen en rondleidingen gehouden.

Om 15.00 uur vindt in de grote aula de ingebruikname van het gerestaureerde orgel plaats. Dit historische orgel werd in 1939 door de firma Vermeulen uit Weert gebouwd. Het is een orgel met springladen, een uniek systeem voor Nederland. Directeur Annet Doesburg geeft het startsein aan twee van de vaste organisten, Wybe Kooijmans en Bram Biersteker. Een feestelijk mini concert volgt.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >