nieuws

Facultatieve
Sponsors

Rouwwagen Flora en Fauna

1 mei 2015


De tijd dat het vanzelfsprekend was dat je in het zwart gekleed naar een uitvaart ging heeft plaats gemaakt voor andere uitingsvormen van rouw. We zien dit terug in de vormgeving van bloemwerk, drukwerk, kleding, muziekkeuze, catering enz. Monica Zeegers vond het maar vreemd dat de kleur van de rouwwagen daarbij achter bleef. Ze bedacht een afbeelding geïnspireerd op werk uit het Rijksmuseum.

Over alle gebruikte afbeeldingen is nagedacht. De spanning tussen de vogels en de poezen symboliseren de samenhang van leven en de dood. In het midden van de wagen prijkt de zwaan, symbool voor gratie, zuiverheid, transformatie, kracht, liefde en trouw. De afbeelding op de motorkap is een knipoog naar de auto-bloemenslinger.

Nog een bijzonder detail zijn er twee tweetvogeltjes die aan het geheel zijn toegevoegd in tegengestelde vliegrichting, waardoor er contact ontstaat tussen die twee. En dat is volgens Zeegers waar het allemaal om draait; in contact komen en blijven met jezelf en elkaar over de dood heen.

Binnenkort is deze rouwwagen te huur incl. chauffeur.
Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >